Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Almanya Otobüs ve Seyahat Endüstrisini Fonladı

Almanya Otobüs ve Seyahat  Endüstrisini Fonladı
23 Haziran 2020 - 17:00 'de eklendi ve 2017 kez görüntülendi.

Almanya otobüs şirketleri, Corona krizi krizi ardından Lufthansa hava yollarına 9 milyar Euro yapılan yardımın ardından, otobüs şirketlerine gereken hibe ve desteğin verilmemesi ile birlikte Almanya’nın başkenti Berlin’de Merkel hükümetini protesto etti.

Almanya da hükümetin desteğine rağmen, ulaşım endüstrisinde ve tüm Ab ülkelerinde büyük bir iflas dalgasının korkusu hâlâ devam ediyor,ayrıca yeni yatırımlarda da Türkiye’den yapılan otobüs ithalatlarınıda ciddi şekilde etkiliyor.Mayıs ayında faaliyetleri durdurulan ve korona tedbirleri yüzünden mali zorluk yaşayan otobüs seyahat şirketleri,bin otobüsle dört merkezden şehir merkezinin caddelerini trafiğe kapatarak hükümetten acil destek talebinde bulundu. Berlin’de otobüslerle eylemlerine devam ediyor.

Başkentte önemli yollar gün boyu trafiğe kapalı kaldı. Uluslararası Otobüs Turizmi Birliği (Internationale Bustouristik Verband -RDA), Otobüs Konforu Kalite Topluluğu (die Gütegemeinschaft Buskomfort) Federal Alman Otobüs İşletmeleri Birliği (Bundesverband Deutscher Omnibusunternehmer – BDO) çağrısıyla Berlin hükümet binası çevresinde bir araya gelen eylemciler, tren ve uçaklarda olduğu gibi otobüs seyahatlerinde de mesafe zorunluluğunun kaldırılmasını talep ettiler.

Alman Ulaştırma Bakanı Scheuer 170 Milyon Euro Kurtarma Paketi Açıkladı

Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer AB Başkanlığı destek planının başlatılmasıyla 170 milyon euro olarak sektör için kurtarma paketini açıkladı.Almanya turizm ve şehirler arası olarak faaliyet gösteren yaklaşık 3.400 otobüs şirketinin her biri için yaklaşık 50.000 Euro fonlama yapacak.

BDO Başkanı Karl Hülsmann,Ulaştırma Bakanı Scheuer tarafından yapılan yardımların açıklanması hakkında şunları söyledi: “Son birkaç aydır yaptığımız uzun ve zorlu görüşmeler oldu. Federal Ulaştırma Bakanı Scheuer’e, tüm hükümet koalisyonunun desteğiyle,otobüs şirketlerinin varlığını sürdürmesini ve böylece Almanya’daki hareketliliğin bir bütün olarak kararlı bir şekilde korunmasının girişimi için bugün teşekkür ediyoruz. ” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER