05 Mart 2026 - 17:42 'de eklendi ve 132 kez görüntülendi.
Irizar ve Marcopolo’ya Yeni Rakip: Volvo 9800 Geri Döndü Şehirler arası uzun yol taşımacılığı segmentinde rekabet her geçen yıl daha da sertleşirken, İsveçli üretici Volvo Buses yeni nesil Volvo 9800 modelini tanıtarak pazara güçlü bir mesaj verdi. Özellikle Latin Amerika pazarında önemli bir satış hacmine ulaşan 9800 serisi, kapsamlı bir tasarım ve mühendislik güncellemesiyle yeniden sahneye çıkıyor.
Yeni model ilk kez Meksika’da düzenlenen Expo Foro Movilidad 2026 kapsamında görücüye çıktı. Volvo’nun şehirler arası uzun yol otobüs serisindeki stratejisinde önemli bir rol oynayan 9800, yalnızca tasarım açısından değil aerodinamik yapı, ağırlık optimizasyonu ve işletme maliyetleri açısından da ciddi iyileştirmelerle geliyor.

Yeni nesil 9800’ün dış tasarımında ilk bakışta daha keskin ve modern hatlar dikkat çekiyor. Ön cephede Volvo’nun yeni nesil ağır vasıta tasarım diline yakın bir karakter tercih edilmiş. LED gündüz farları ve daha belirgin omuz çizgisi, araca güçlü ve dinamik bir görünüm kazandırıyor.
Ancak değişim yalnızca görsel değil. Yeni tasarım aynı zamanda aerodinamik açıdan da optimize edilmiş durumda. Kamera tabanlı ayna sistemi ve gövde üzerinde yapılan iyileştirmeler sayesinde hava direncinde yaklaşık yüzde 11’e varan bir düşüş sağlanmış durumda. Bu da şehirler arası uzun yol operasyonlarında doğrudan yakıt tüketimine yansıyor.

Volvo mühendisleri yeni 9800’de ağırlık azaltımına da ciddi şekilde odaklanmış. Yeniden tasarlanan arka aks ve şasi bileşenleri sayesinde otobüs, önceki nesle kıyasla yaklaşık 650 kilogram daha hafif hale getirilmiş.
Bu iyileştirme yalnızca taşıma kapasitesi açısından değil, yakıt tüketimi açısından da önemli. Üretici verilerine göre yeni modelde yaklaşık yüzde 4’e varan yakıt tasarrufu sağlanabiliyor. Uzun mesafe şehirler arası taşımacılıkta bu oran, filo işletmecileri için ciddi bir maliyet avantajı anlamına geliyor.
Yeni Volvo 9800’ün kalbinde Volvo’nun 13 litrelik dizel motoru bulunuyor. Motor iki farklı güç seçeneğiyle sunuluyor:
Motor aynı zamanda HVO biyoyakıt ile çalışabilecek şekilde tasarlanmış. Bu da karbon emisyonlarını düşürmek isteyen operatörler için önemli bir alternatif sunuyor.
Model üç farklı uzunluk seçeneğiyle üretilecek:
Yolcu kapasitesi ise iç yerleşime bağlı olarak 46 ile 52 koltuk arasında değişiyor.
6×2 aks düzenine sahip versiyonlarda kullanılan elektro-hidrolik arka aks direksiyon sistemi, özellikle terminaller ve dar manevra alanlarında önemli avantaj sağlıyor. Sistem hem lastik aşınmasını azaltıyor hem de dönüş çapını küçültüyor.
Volvo’nun yeni 9800 hamlesi, şehirler arası uzun yol otobüs serisi segmentindeki yoğun rekabetin de bir yansıması. Özellikle Latin Amerika ve Avrupa pazarlarında güçlü rakipler bulunuyor.
İspanyol üretici Irizar, özellikle Irizar i8 ve i6 modelleriyle premium şehirler arası uzun yol pazarında güçlü bir konumda yer alıyor.
Brezilya merkezli Marcopolo ise yeni nesil Marcopolo Paradiso G8 serisiyle Latin Amerika’da oldukça agresif bir büyüme gösteriyor ve özellikle büyük filo operatörleri arasında ciddi bir yaygınlığa sahip.
Volvo’ya göre 9800 serisi ilk kez yaklaşık on yıl önce Güney Amerika pazarına yönelik geliştirilmişti ve bugüne kadar yaklaşık 5.000 adet üretildi. Yeni nesil modelle birlikte markanın hedefi bu başarıyı daha geniş pazarlara taşımak.
Şirket ayrıca önümüzdeki dönemde Avrupa’ya da sınırlı sayıda ihracat başlatmayı planlıyor. İlk etapta İtalya, Fransa, Birleşik Krallık ve İskandinav ülkeleri hedef pazarlar arasında yer alıyor.
Kısacası Volvo, yeni nesil 9800 ile yalnızca bir serinin güncellemesini yapmıyor; aynı zamanda şehirler arası uzun yol otobüs serisi sınıfında Irizar ve Marcopolo gibi güçlü üreticilere karşı yeni bir rekabet hamlesi başlatıyor
