Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Çinli Transport Firmaları Avrupa Yolunda

Çinli nakliyeciler, TIR karneli yeni projeyle Türkiye ve Avrupa yollarında

Çinli Transport Firmaları Avrupa Yolunda
19 Temmuz 2024 - 18:54 'de eklendi ve 563 kez görüntülendi.

Çin Halk Cumhuriyeti yakın zamanda Ulaştırma Bakanlığı tarafından ülkesindeki nakliye ve lojistik şirketlerin TIR taşıma yeterliliğini onayladı. Uluslararası karayolu ve genel kargo taşımacılığı ve uluslararası karayolu özel mal taşımacılığı için onaylandı. Çin plakalı araçlar Türkiye ve Rusya ve ayrıca Avrupa’da görülmeye başlandı.

Çin ve Kazakistan, Çinlilerin Hazar Denizi’ne daha kolay ulaşımını sağlayacak yeni bir anlaşma imzalamıştı bu anlaşma ile, Çin Halk Cumhuriyeti’nde yeni İpek Yolu e-ticaret uluslararası lojistik kanalı kuruyor. İlk araçların 21 Haziran sabahı, TIR logolarıyla Transfar (ŞİÖ) Uluslararası Lojistik Limanı’nındın yola çıktı. Tır’lara, mango vb 19,7 ton taze meyve yüklendi.

Yeni anlaşma ile birlikte, Çinli şoförlerin bulunduğu TIR’ların Kazakistan’dan geçerek Hazar Denizi’ni feribotla geçecek ve Azerbaycan ve Gürcistan üzerinden Türkiye’ye ayrıca Avrupa’ya ulaşacak.

Son yıllarda, modern lojistik endüstrisinin yüksek kaliteli gelişimini desteklemek için ulaşım yapısını ayarlayarak, ulaşım yöntemlerini optimize ederek ve ulaşım verimliliğini artırarak verimli ve yoğun bir yeşil dolaşım sistemi kurmaya başladı ve hepsi bir arada taşımacılık modelinin teşvik edecek, modern lojistik endüstrisi zincirini zenginleştirecek ve genişletecek, daha fazla şirkete karayolu taşımacılığı işini genişletme konusunda rehberlik edecek, şirketleri küreselleşmeye ve bölgesel ekonomik ve ticari işbirliğine katılmaya teşvik edecek. “Kuşak ve Yol Girişimi” olarak ilçedeki sanayi ve tarım ürünlerine ihracatında, gümrük ve yurt dışı ticareti hızlandırmayı hedefliyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER