Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Solaris Troleybüs İlk Siparişini Aldı

Solaris Troleybüs İlk Siparişini Aldı
11 Kasım 2021 - 13:27 'de eklendi ve 839 kez görüntülendi.

Solaris Bus & Coach, Avrupa’nın en büyük troleybüs üreticilerinden ve aynı zamanda da otobüs üreticisi 2001 yılında bu sıfır emisyonlu araçları tekliflerine ekledi. O yıllardan itibaren 18 Avrupa ülkesindeki müşterilerine 1700’ün üzerinde troleybüs tedarik etti. Türkiye de ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Eshot filosu parkında mevcut.

Solaris Bus & Coach, Slovak operatör Dopravný Podnik Bratislava’ya 16 adet çift körüklü Solaris Trollino 24 aracı teslim edecek. Araçlar, pazara sunulan ilk 24 metrelik Solaris troleybüsler. İki yıldan kısa bir süre içinde Bratislava sokaklarında faaliyetlerine başlayacaklar. Sözleşmenin değeri yaklaşık 17 milyon Euro.

2023’ün ortalarında Solaris Trollino 24, Bratislava sokaklarında görücüye çıkacak. Solaris, bir ihaleyi kazandıktan sonra, operatör Dopravný Podnik Bratislava (DPB) tarafından 16adet çift körüklü troleybüs siparişi aldı. Slovak taşıyıcı, Solaris’in ürün yelpazesindeki en uzun aracı satın almayı tercih eden ilk müşterisi oldu. Geçen yıl Kasım ayında operatör DPB, 24 metrelik troleybüsünü şehir trafiğinde tüm güzergahlarında test etmişti. Yolcu sayısındaki yıldan yıla artışlar nedeniyle,şirket yolcu kapasitesini artırma ihtiyacı ile karşı karşıya kaldı. Bu nedenle, geniş troleybüs, yolcu trafiğinin arttığı metropoller için mükemmel bir çözüm haline geldi.

Solaris tarafından yapılan çift mafsallı araç 2019 yılında Brüksel’deki Busworld ticaret fuarında lansımanı yapılmıştı. Her biri 160 kW’lık iki çekiş motoru ve ikinci körük çatısına yerleştirilen ek cer aküleri, havai hattan aldığı elektrikle yolda şarj olacak. Onlar sayesinde, Trollino herhangi bir harici güç kaynağı olmadan da seyahat edebilecek.Trollino, harici güç kaynağı olmadan da kullanılabiliniyor. Sürücü, sürüş modunu çekiş ağından harici olarak elektirkli moduna tek tuşla çalıştırabilecek.

24 metrenin üzerindeki bu troleybüsler, 60’ı oturan olmak üzere toplam 160 yolcu kapasitesi bulunuyor.Bu yenimodel, güvenliği ve seyahat konforunu artıran bir dizi olanak da içerecek. Operatör Dopravný Podnik Bratislava, panjur, klima, Wi-Fi, iç mekanda LED aydınlatma ve kolay erişilebilir USB bağlantı noktaları gibi standart çözümleri tercih etti. Ayrıca sürücüye yardımcı olmak ve yolcu güvenliğini artırmak için 7 harici kamera ve araç içini izleyen 9 kameradan oluşan bir CCTV sistemi kurulacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER