Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

2023 Sustainable Truck Of The Year Ödülü DAF XG Plus’ın Oldu

2023 Sustainable Truck Of The Year Ödülü DAF XG Plus’ın Oldu
22 Aralık 2022 - 23:12 'de eklendi ve 544 kez görüntülendi.

7’nci yılına giren Yılın Sürdürülebilir Kamyonu, sürdürülebilirlik açısından piyasada bulunan en iyi ticari ve endüstriyel araçları ödüllendiren Avrupa’daki ilk ve tek ödül. Yılın Sürdürülebilir Kamyonu, üç farklı kategoride üç ödül veriyor.2022’nin kazananı DAF XG+ Plus serisi idi. ”Sustainable Truck 2023” 2023 Yılının Sürdürülebilir Kamyonu için üç marka finale kaldı. Bu yılın kazananı ise yine DAF XG+ Plus oldu.2023 Yılının Sürdürülebilir Kamyonu, sürdürülebilirlik endeksi’ne göre üç ödülden biris tam elektrikli kamyonların biri ise dizel motorlu araçların oldu.

44 tona kadar kamyon çekici grubu kategorisinde ödül  oldu . Jüriye göre,En son ve yeni nesil kamyonlar,motor şanzıman ve servis hizmetleri ile kalite ve verimlilik ve güvenlik önlemleri ile çıtayı yükselten konforlu yeni kabin, hem sürüş sırasında hem de molalarda rahatlık sağlamak amacıyla tasarlanan DAF grubuna layık görüldü.

DAF X ailesinin amiral gemisi serisi olan, XG + Plus sürdürülebilir ve yenilenebilir döngüsel ekonomi için Avrupa’nın önde gelen ticair araç jürisinden, özellikle yakıt tasarrufu, DAF XG + Plus ön 16 cm ve 33 cm uzatılan kabin ile verimli ve çevre dostu olarak övdü. Bu ödül, DAF’ın yeni nesil kamyonlarının piyasaya sunulmasından bu yana kazandığı, 2022 Yılının Uluslararası Kamyonu ve tasarım ödülleri dahil olmak üzere çok sayıda uluslararası ödülden biridir.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER