Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Iveco Bus’a Red-Dot 2024 Ödülü

Iveco Bus’a Red-Dot 2024 Ödülü
25 Haziran 2024 - 14:32 'de eklendi ve 228 kez görüntülendi.

Iveco Crossway, tasarımı dalında Red-Dot 2024 Ödülü’nü kazandı

Iveco Bus Crossway, Avrupa’nın en çok satan Sınıf II’sinin yeni neslinin yeni ön ucu ve yeni gösterge paneli nedeniyle Ürün Tasarımı kategorisinde Red Dot Ödülü’nü kazandı. Ödül töreni Almanya’nın Essen kentindeki Red Dot Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Red Dot Ödülü, Ürün Tasarımı 2024, Iveco Bus Crossway’e

Her yıl çeşitli uzmanlık alanlarından yaklaşık 40 uluslararası uzmandan oluşan bir jüri, işlevsellik, estetik, kullanım kolaylığı, sürdürülebilirlik ve sorumluluk temelinde en iyi ürünleri ödüllendiriyor. Uluslararası Red Dot jürisi, üreticinin tasarım uzmanlığını ve bilgi birikimini takdir ederek, tamamen yeni ön uç ve gösterge paneli nedeniyle Ürün Tasarımı kategorisinde ödül için Crossway’i seçti. Bu stil öğeleri, Fransa’nın Venissieux kentinde bulunan Iveco Bus tasarım ekibi tarafından İtalya’nın Torino kentindeki Iveco Grup Stil Merkezi ile işbirliği içinde geliştirildi.

Yeni ön kısım, basit ve net çizgilerle ızgaraya hakim olan yeni logo gibi Iveco geleneğinden ilham alıyor. Tasarımı, dinamizmi ve güveni ifade ederek, ulaşım operatörleri ve yolcular tarafından güvenilirlik ve güvenlik açısından algılanan yüksek düzeydeki kaliteyi yansıtır. Yeni LED ışıkları ve yeni ADAS (Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri) cihazlarını, GSR’ye uygun olarak akıllıca entegre eder. (Genel Güvenlik Yönetmeliği) temmuz ayında yürürlüğe girecek .

Dış ön uç tasarımı, ergonomi ve güvenliğe odaklanan, sürücünün kolayca erişebileceği kontrollere sahip, böylece ellerini direksiyon simidinden ayırmadan ana işlevleri çalıştırabilen yeni bir gösterge paneli ile tamamlanıyor.

Iveco Otobüs Tasarımcısı Alexandre Verwilghen şunları söyledi: “ Crossway’in yeni tarzının tasarımıyla bu prestijli ödülü almaktan büyük gurur duyuyoruz. Yeni serimize karizmatik ve farklı bir tarz kazandırırken kullanıcı güvenliğini artırmak için yeni düzenleyici standartları karşılayan bir tasarım sunmayı başardığımızın takdiridir” .


The low-floor and low-deck buses of the Crossway series are characterised by a new front and the introduction of a new dashboard. The uniform front end with a new company logo highlights the premium quality, seamlessly integrates ADAS safety radars and equipment, and significantly improves the perceived quality. With an eye on digital displays and new screen interfaces, the dashboards have been redesigned to offer drivers an innovative UX design.


SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER