Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otobüs Yataklarında Yeni Standartlar

Ergonomik yönlerin yanı sıra, 70 santim genişliğinde ve 2 metre uzunluğunda yataklar ve yatak yüzeyinin ise 90 santimetre net bir yükseklik tavsiye ediliyor. Ayrıca Her acil çıkışta, yan uzunluklardan biri 45 santimetre’den az olmayacak şekilde en az 0,25 m² bir açıklığa sahip olmalıdır. Dinlenme bagajlarında minimum 45 santimetre genişlik ve minimum 57 santimetre yükseklik gerekliliği vurgulanıyor.

Otobüs Yataklarında Yeni Standartlar
27 Eylül 2023 - 17:30 'de eklendi ve 432 kez görüntülendi.

BG Verkehr: Otobüslerdeki dinlenme odalarına ilişkin kurallar revize edildi
Otobüslerde ve yolcu otobüslerinde dinlenme odalarının inşası, ekipmanı ve işletilmesine ilişkin DGUV kuralı 114-006, BG Verkehr’in liderliğinde temelden revize edildi. Diğer şeylerin yanı sıra sabit klima ve acil çıkışlar konusunda da yeni haberler var.

Düzenlemeler ile Alman ve uluslararası karayolu trafik kanunlarına göre geçerlidir. Federal Dijital İşler ve Ulaştırma Bakanlığı’na göre, Almanya’da “yolculuk sırasında bagaj yataklarında kişilerin uyumasına ve dinlenmesine izin verilmiyor”. Otobüslerde ve yolcu otobüslerinde şoför yataklarına dair inşâsı, ekipmanı ve işletilmesine ilişkin DGUV 114-006 kuralı, BG Verkehr’in liderliğinde yeniden revize edildi. Diğer şeylerin yanı sıra sabit park kliması ve acil çıkışlar konusunda da Almanya’dan yeni haberler var.

Alman Yasal Kaza Sigortası’nın (DGUV) 114-006 sayılı kuralı, inşaat,ekipman ve işletmeye ilişkin gereklilikleri iş güvenliği perspektifinden yeniden açıklandı. Buna göre ; Molaların güvenli ve rahatlatıcı olmasını sağlamak için yatak yerlerinin iş güvenliği gerekliliklerini karşılaması gerekliliği vurgulandı.

EC tip onayına sahip araçlar için otobüs ve yolcu otobüslerinin dinlenme alanlarının tasarımına ilişkin karayolu trafik düzenlemeleri bulunmamaktadır. Alman Yasal Kaza Sigortasının (DGUV) 114-006 sayılı Yönetmeliği geçerlidir. İnşaat, ekipman ve operasyonlara yönelik iş güvenliği perspektifinden gereklilikleri açıklarmakta. Aşağıdaki gibi temel gereksinimlere ek olarak: Ergonomi, yatak yüzeyleri ve aydınlatma için aşağıdaki gereksinimlerden bahsedilmektedir:

Yatağın boyutları

Güvenli ve dinlendirici bir mola sağlamak için bunun iş sağlığı ve güvenliği gerekliliklerini karşılaması gerekir.

Revize edilen kural gereği; Bagaj kapaklarının genişliğine, acil durumlarda kolyca tahliyesine,Yatma yüzeyleri ağırlığa, omurganın şekline ve yatma pozisyonuna uyum sağlamalı, her yatma pozisyonunda vücut hatlarını desteklemeli ve hava dolaşımına izin vermelidir. Ergonomik yönlerin yanı sıra, 70 santim genişliğinde ve 2 metre uzunluğunda yataklar ve yatak yüzeyinin ise 90 santimetre net bir yükseklik tavsiye ediliyor. Ayrıca Her acil çıkışta, yan uzunluklardan biri 45 santimetre‘den az olmayacak şekilde en az 0,25 m² bir açıklığa sahip olmalıdır. Dinlenme bagajlarında minimum 45 santimetre genişlik ve minimum 57 santimetre yükseklik gerekliliği vurgulanıyor.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER