Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otobüs Biletleri Fiyatları Neden Arttı ?

Otobüs Biletleri Fiyatları Neden Arttı ?
28 Mart 2020 - 12:07 'de eklendi ve 6368 kez görüntülendi.

Geçtiğimiz Salı günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanşı tarafından yayınlanan şehir içi ve şehirler arası otobüsler de corona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında yayınlanan genelge ile kapasitesi düşürülen ve dün gece tamamı ile Türkiye geneli seyahat yasağı genelgesi ile birlikte yolcu otobüslerine bugün itibari ile biten seferleri öncesi aşırı talep yaşandı.

”YÜZDE 50 KOTASI”

Bilet fiyatları için otobüs firmalarına tepki gösterdiğini dile getiren yolcular “Neden bu kadar pahalı olduğunu sordum. ‘Böyle bir karar alındı. Artık her şahıs tek bir koltukta oturacak.O nedenle biz de bu fiyattan vermek mecburiyetindeyiz.’ dediler.

Ancak ; Perşembe günü itibari ile kapasite düşmesinin ardından,Türkiye genelinde faaliyet gösteren, seferlerini durdurmayan bazı şehirler arası otobüs firmaları yaptığı açıklamada, rutin seferlerine devam ettiklerini ve maliyet artışlarının,mağduriyete sebep olmaması için fiyatlarını revize ettiğini duyurdu


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından bugün saat 17.00’ye kadar olan seferleri yapan firmalar saat, “17.00’den sonraki saat ve tarihteki yolcularımıza da seferlerin iptal olduğu bilgisini verildi.Firmalar yolcular ücretsiz iptal hakları ve ya açık tarihe biletlerini erteleme imkanı sunduk.Ve tüm seferlerimizi milletimizin sağlığı için durduruyoruz.” dedi.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER