Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Çekici ve Kamyonlarda Yeni Dönem Başlıyor

Çekici ve Kamyonlarda Yeni Dönem Başlıyor
09 Aralık 2019 - 17:58 'de eklendi ve 3634 kez görüntülendi.

Avrupa Parlamentosu’ndan sonra Avrupa Bakanlar Kurulu, artık 90 santimetreye kadar uzayan aerodinamik kabinler için lansman tarihini 1 Eylül 2020 olarak onayladı.Yeni yasa ile birlikte,çekici ve kamyonların azami uzunluğu kuralları değiştirecek.

Avrupa Birliği, uzun yol şoförlerinin daha güvenli ve rahat araçlar kullanması için, dinlenme ve uyku, sürüş ve görüş açıları gibi çeşitli alanlarda yaptığı araştırmalardan sonra geçtiğimiz yıllarda bir reforma gitmişti.AB, Avrupa ülkeleri karayollarında daha aerodinamik, daha güvenli çekici ve kamyon kabinleri üretilmesi için, milletvekilleri ile ilgili yeni kanunu kabul etmişti Günümüzde mevcut uzun kabinler azami 2.35 metre genişliğinde yapılan reformla birlikte,çekici ve kamyon üreticilerine 80 ila 90 santimetre arasında değişen uzunluk artışına izin verilecek. Mevcut araçların piyasaya giriş tarihi ise 1 Eylül 2020 olacak.

Amaç

Ulaştırma ve Çevre grubunun taslak çizimlerinde, yeni nesil çekiciler için şoför ve insan hayatını da daha iyi korumayı hedefliyor.

1. Tasarruf: Daha  zarif şekil, nakliyecilerin yakıttan tasarruf etmelerini sağlar.

2. Konfor:  Daha büyük bir kabin ölçüsü, sürücülere iyi bir yaşam.

3. Görünürlük:  “Doğrudan Görme” standardı ile yeni ön tasarım, daha büyük ön camlara izin vererek kör noktaları azaltacak.

4. Güvenlik:  Yuvarlak ön uç, bisiklet ve yayaların yaralanmasını en aza indirmek.

5. Koruma:  Kazaların etkisini azaltarak, ekstra burun boşluğuna bir çarpışma kutusu ve ya aparatı takılması.

6. Verimlilik:  Daha uzun burun aerodinamiği yüzde 12 artırır, yakıt ve kesim emisyonlarını azaltması hedefleniyor.

Özel bir göz alıcı olmayı vaat eden taslak tasarımlar: IAA 2020 Ticari Araçlar fuarı’nda sergilenecek. Teorik olarak 1 Eylül 2020’den itibaren, Avrupa karayollarında 96/53 sayılı AB Direktifi uyarınca daha kaba kabinler ile ağır kamyonların kullanılmasına izin verilecek.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı Ford-F-Vision-Elektro-Lkw-1024x597.jpg

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER