Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Türkiye Almanya Otobüs Seferlerinde Belirsizlik

Türkiye Almanya Otobüs Seferlerinde Belirsizlik
03 Haziran 2020 - 15:42 'de eklendi ve 2336 kez görüntülendi.

Almanya, korona virüsü nedeniyle alınan seyahat önlemlerini hafifletiyor. Berlin’in hangi ülkelere yönelik yasağı kaldıracağı açıklandı.Ancak listede Türkiye yer almadı.Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 15 Haziran’dan itibaren Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin yanı sıra İngiltere, İzlanda, Norveç, Liechtenstein ve İsviçre’ye yönelik seyahat yasağının kaldırılacağını açıkladı.

Maas, AB dışındaki ülkeler için yasağın şu an için kaldırılmadığını söyledi. Alman bakan, AB’nin bu konudaki kararını beklediklerini ve buna göre davranacaklarını söyledi. Maas, virüs salgınının durumuna göre, yeni seyahat uyarıları getirebileceklerini de ekledi.

İstanbul Almanya İstanbul Karşılıklı Otobüs Seferleri Belirsizliğini Koruyor.

Almanya ile İstanbul arasında dış hatlar da faaliyet gösteren haftanın belirli günleri otobüs seferleri düzenleyen firmaların Almanya seyahat yasakları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dış hatlar otobüs firmaları,uçak fiyatlarının artması ile birlikte günlük tam kapasite 54 kişilik 4 araç kadar yoğun talep olduğunu,ancak Türkiye ve Almanya gümrükleri otobüs yolculuğuna kapalı.

Mevcut süreçte yabancı plakalı otobüslerin Türkiye’ye sefer yapmasına dikkat çeken ve kendilerinin ise sefer yapamadığına firmalar,Avusturya,Macaristan,Romanya gümrüklerinde yaşanan sorunlarla, Türkiye gümrüklerinin de kapalı olmasını ve son olarak Almanya devletinin açıklamalarıyla,Türkiye dışişleri,içişleri,ulaştırma bakanlığından mevcut durumla ilgili olarak süreçler hakkında bilgi beklediklerini ve henüz çözüm sağlanmadığını belirtti.

Bazı firmalar ise mevcut süreçte İstanbul’dan ilk durak Münih’e kadar bilet satış fiyatlarını 130 Euro olarak güncellediklerini,ancak Kapıkule’ye kadar yarım kapasite yolcu taşıma kurallarına tabii oldukları için dış hatlarda iç hatlara göre daha fazla belirsizliğin devam ettiğini belirtti.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER