Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yeni Scania’da Kabinler Büyüyor

Yeni Scania’da Kabinler Büyüyor
06 Şubat 2024 - 22:30 'de eklendi ve 1684 kez görüntülendi.

Scania’nın Haziran 2021 tarihinde yaptığı açıklamada ;  “CR23 ve CS23’ün için çıtayı daha da yükselteceğiz ekstra konfor sağlayan ve çok sayıda yaratıcı çözüm için alan sunan ferah bir alan ekliyoruz.” bilgisi verilmişti. Mart 2023 yılında ise Scania, Norveç’teki kış test sürüşünde basına ilk kez yeni uzun kabinini tanıtmıştı. Bu yeni CR23 veya CS23 olarak da bilinen Highline XL adlı yeni serisi,hem Highline hem de standart tavan olmak üzere tüm Scania R ve S kabinle satışa sunulacak araçlar idi.2021 yılında bahsettiğimiz gibi Scania, yatak alanında daha fazla alana sahip bir kabin geliştirmeye başladığını duyurmuştu.

Scania’nın bu yıl yeni uzun ve makyajlı kabininin lansımanını yapması bekleniliyor. Avrupa Birliği yeni standartları olan kabin yönetmeliğini hayata geçiriyor.Artık yollarda Scania R-S serisinde de yeni büyük ferah kabinler görülmeye başlanacak. DAF’ın yeni serisi XG XG+plus kabinleri  Volvo’nun FH XXL‘in geçen hafta yapılan lansımanı ardından diğer, İsveçli üretici Scania’nın yeni yüz ve uzun kabinli çekicisi testlerde yakalandı.

8 yıl sonra Scania tam bir yeniliğe gidecek mi? Scania, kabiniyle AB’nin yeni kanunlarının çoğuna zaten uyuyordu. Fotoğraflarda görüldüğü üzere ön cephe de Volvo Trucks Aero serisi kadar uzatmaya ihtiyaç duymamış ve karşımıza biraz daha fazla yuvarlak köşeli tasarımla çizgilerde değişikliğe gitmiş.

Ayrıntılarda yeni kabinin ön cam altında ve tampon bölümünde bazı yeni hatlarını görüyorsunuz. Ayrıca ızgara farklı görünüyor gibi.

Her şey belki Eylül ayında Hannover’de düzenlenecek IAA fuarında belli olacak.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER