Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Busworld Europe 2023 Türkiye’den Üç Üretici Beş Otobüsle Yarışacak

Busworld Europe 2023 Türkiye’den Üç Üretici Beş Otobüsle Yarışacak
25 Mayıs 2023 - 12:50 'de eklendi ve 2628 kez görüntülendi.

Türkiye’den iki üretici Brüksel Busworld Europe 2023’de üç marka beş otobüs ile ödül için yarışacak. Listede şehir içi ulaşım da Otokar ve Karsan var. Şehirler arası orta mesafe grubunda ise Türkiye’de üretilen,yerli üretim Otokar Territo CNG,Temsa LD SB E,şehirler arası uzun yol grubunda ise Temsa T545SE elektrikli serisi bulunuyor.

”Sürdürülebilir Otobüs Ödülleri”’nin Sustainable Bus Awards 2023 Busworld Awards ödül töreni, Avrupa’nın en büyük otobüs fuarı olan Busworld’de 7-12 Ekim ayında yapılacak.

Şehir içi kategorisi, şehirlerin ihtyacına yönelik özel olarak tasarlanmış, azaltılmış emisyon ve gelişmiş yeni teknolojik otobüsleri öne çıkaracak.Üretici grubunda ise Türkiye’den, Karsan Hidrojenli12 metre Yeni Nesil; Otokar elektrikli e-Kent ile usworld Europe 2023’de yarışacak

Şehirler arası orta mesafe kategorisinde finalistler ise, sürüdürelebilir ve konforlu ulaşımda öne çıkan markalar arasında Mercedes-Benz Intouro Hybrid,Otokar Territo CNG, Setra MultiClass S 515 LE (Hibrit) Temsa LD SB E, ve Iveco bulunuyor.Türkiye üretimi yerli Otokar Territo CNG,Temsa LD SB E ile yarışacak.

Şehirler arası uzun mesafeli seyahat grubunda ise finalistler arasında Irizar i6S Efficient Hydrogen; Setra TopClass S 515 HDH,Van Hool T 16 Astron,Temsa T545SE var. Bu grupta yarışacak olan otobüslerin, eko-bilinç ile üst düzey konfor ve performansı ayrı toplam sahip olma maliyetleri göz önünde tutuluyor.

Avrupalı ​​gazetecilerden oluşan jüri tarafından titiz bir değerlendirmeden geçecek. Derinlemesine değerlendirmeler, teknolojik gelişmeler, enerji verimliliği, güvenilirlik, güvenlik özellikleri, yolcu deneyimi ve genel sürdürülebilirlik dahil olmak üzere çok çeşitli faktörleri dikkate alacaklar. Gazetecilerin uzmanlığı ve eleştirel analizi, üç kategoride kazananların belirlenecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER