Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yeni Havalimanı Otobüs Güzergahları Belli Oldu

Yeni Havalimanı Otobüs Güzergahları Belli Oldu
28 Ağustos 2018 - 17:20 'de eklendi ve 2402 kez görüntülendi.

3’ncü hava limanına yapılacak otobüs seferlerine dair, İETT ihalesinde ki hat güzergahları belli oldu. Yeni hava limanına ulaşım için en uzak hat Pendik, en kısa hat mesafesi ise Arnavutköy olacak.

29 Ekim’de hizmete açılacak olan İstanbul yeni hava limanına ulaşımın sağlanması için,18 hat üzerinde 150 adet otobüsle ve 10 yıl süreyle  yapılacak  yolcu taşımacılığının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, otobüs hatlarının güzergahları belli oldu.15 ile 30 dakika aralıklarla gerçekleştirilecek.İstanbullular, normal belediye ve havabus otobüslerinde kullandığı gibi akbiller ile seyahat edebilecekler.

En uzun hat mesafesi Pendik (tren istasyonu) -Yeni Havalimanı olacak ve Yavuz Sultan Selim köprüsü güzergahından direkt olarak çalışılacak.Yeni havalimanına 16’sı Avrupa yakası, 3’ü Anadolu yakası(Tepeüstü, Kadıköy, Pendik) olmak üzere 19 ayrı noktadan direkt otobüs seferleri düzenlenecek.

Havalimanı açılış tarihinden itibaren güzergahlarda çalışacak olan otobüsler, şehirler arası otobüslerde ki gibi konforlu özelliklere sahip ve yolcu kapasiteleri 50 kişilik olacak.Otobüs şirketlerinin bakanlık kontrolünde ve uygun yetki belgeli şirketler tarafından yapılması yönünde beklenti var.Ve ihaleye katılacak olan şirketler ise şimdiden merak konusu.

Haber MagazinUlaşım.com ©

 

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER