Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Yeni Elektrikli Kamyon-Thor Trucks

Yeni Elektrikli Kamyon-Thor Trucks
18 Aralık 2017 - 15:06 'de eklendi ve 2623 kez görüntülendi.

Ticari araç üreticileri arasında elektrikli otobüs ve kamyon üretimi arasındaki rekabet gün geçtikçe artıyor. Haliyle kamyon ve çekici pazarının lider büyüklerinden Mercedes Benz ve Volvo’dan sonra yenilikçilerden birisi olan Tesla’nın ”Semi” taslak tipli çekicisinin tanıtımının ardından bir ay geçti ve İsveç’ten Thor Trucks markasıyla yeni bir elektrikli kamyon ve çekici üretici markası daha ortaya çıktı.

 

  • Elektrikli kamyon modeli ET-One firmanın Los Angeles’teki tesislerinde geliştirildi. Şirket, 2019 yılında piyasayı sürmeyi planladığı modeli ET-One’ın taslak tipini görücüye çıkardı. Marka ismini, İskandinav mitolojisinde şimşek tanrısı olan Thor’dan alıyor.
  • Çarpıcı tasarımıyla dikkat çeken ET-One, arkasında 36 ton yük ile, tek şarjla 482 km menzile sahip. Saatte 112 km hız yapabiliyor. ET-One, bu değerlerle en önemli rakibi Tesla Semi ile aynı seviyede diyebiliriz. Tesla Semi ise 150 bin dolarlık başlangıç paketi seçeneğiyle 480 km menzil sunarken, 180 bin dolarlık paket seçeneğiyle menzil 800 km seviyesine çıkıyor.

 

CEO Dakota Semler’ın ekibinde, elektrikli otomobil üreticisi Faraday&Future, Çinli elektrikli otomobil üretici BYD Auto ve Boeing firmalarından 17 mühendis bulunuyor. Ekip şu an modifikasyon üzerinde çalışıyor. Şimdilik mevcut dizel motorların yerine elektrikli motorlar monte ediliyor. Thor Trucks da rakibi Tesla gibi kendi elektrikli bataryalarını üretmek için çalışmalara başladı.

 

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER