Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

VARAN TURİZM YENİDEN YOLLARDA

VARAN TURİZM YENİDEN YOLLARDA
08 Temmuz 2020 - 20:14 'de eklendi ve 3786 kez görüntülendi.

”TÜRKİYE’NİN VARAN’I YENİDEN YOLLARDA” sloganı ile karayolu yolcu taşımacılığına dönüş yapan VARAN, 8 Temmuz 2020 (Bugün) İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlediği basın toplantısı ve lansman ile firmanın yeni dönem stratejisini ve araçlarını basın mensupları ve davetlilere tanıttı.


BASIN AÇIKLAMASINDAN NOTLAR

Paylaşılan basın açıklamasında öne çıkan cümleler şöyleydi; ‘İlk etapta İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa merkezli seferlerle yeniden yolcularına hizmet vermeye başlayacak olan Varan, 2020 sonunda yaklaşık 200 Milyon TL’lik toplam yatırıma erişerek 100 otobüslük bir filo büyüklüğüne ulaşmayı ve yıl sonuna kadar 1.5 Milyon yolcuya hizmet vermeyi ve 700 kişiye de iş imkânı sağlamayı hedefliyor.


Şehirlerarası yolcu taşımadığının öncü markası Varan, ‘konforu ve güvenliği’ ön planda tutan yolculuğuna kaldığı yerden devam ediyor. Üç yıl içerisinden sektörün en çok yolcu taşıyan ilk üç firmasından biri olama hedefiyle yola çıkan şirket bu yılı hazırlık yılı olarak ila etti. 8 Temmuz 2020, Çarşamba günü bu yılki otobüs yatırımın ilki olma özeliği taşıyan 16 adet MAN teslim alan Varan, pandemi sürecine rağmen yatırım yapmada ki kararlığını da ortaya koymuş oldu. Varan’ın yeniden seferlere başlamasıyla önemli bir istihdam fırsatı da ortaya doğmuş olacak. Bugün itibariyle 250 kişiye iş imkanı sağlamış olan firma yıl sonuna kadar toplam istihdamı 700 kişiye çıkartmış olacak.


Teslim törenine Varan Turizm Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Soğancı ve Fatih İslam ile Varan Turizm CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Erdoğan katılarak Varan’ın yeniden sektöre dönüşüne yönelik hedefleri, yeni normalleşme süreci ve şirketin sonrasındaki hedeflerini açıkladı.


Varan Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Soğancı: “Şehirler arası otobüs işletmeciliğinde uzun yıllardır varlık gösteriyoruz. Otobüs bizim için bir sevda, bir tutku. Sevdiğimiz işi yapmak ve o işi büyüterek ülkemiz insanına hak ettiği hizmeti sunmak istiyoruz.

Varan, bir döneme damgasını vurmuş sektörün en prestijli markalarının başında geliyordu. İnsanların hafızasında olumlu yer etmiş bu markanın sektörden uzakta olmaması gerektiğini ve kaldığı yerden yolcularına güzel seyahat anıları yaşatmaya devam etmesini istedik. Bu nedenle de bu yatırımı yaparak Varan’ı yeniden sevenleri ile buluşturuyoruz.” dedi.

Varan Turizm CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Erdoğan ise konuşmasında yeni normalleşme süreciyle birlikte Varan’ın hedeflerine değindi.

Erdoğan; “İlk etapta yaklaşık 80 Milyon TL değerinde otobüs ve 20 Milyon TL’lik alt yapı ile toplamda 100 Milyon TL’lik bir yatırımla seferlerimize başlıyoruz. Hedefimiz; 2020 sonunda 200 Milyon TL’lik toplam yatırıma erişerek 100 araçlık filo kurarak yıl sonuna kadar 1.5 Milyon yolcuya hizmet verebilmek. Tabi pandemi sürecinin de etkisiyle bu yılı bir hazırlık yılı olarak kabul ediyoruz. Zira yaklaşık dört yıldır hizmet vermeyen bir markayı yeniden işler hale getirmek açıkçası kolay bir iş değil. Eğer Varan değil de başka bir marka olsaydı belki işimiz daha kolay olabilirdi ancak bahsettiğimiz marka Varan, dolayısıyla ona sıradan bir marka muamelesi yapamayız. Bu nedenle adımlarımızı dikkatli atmak durumundayız.


Varan ilk etapta İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa merkezli seferlerine başlıyor. İstanbul ve İzmir’de otogar dışındaki özel lounge’lardan Ankara’da ise mevzuat gereği terminal içerisindeki özel terminallerden seferler düzenlenecek. Yaz döneminin ardından hizmet ağını genişletecek olan Varan, lounge sayılarını da arttırarak yolcularına özlenen Varan konforunu yaşatacak.’

VARAN’IN YENİ NEOPLAN TOURLINER OTOBÜSLERİ


Varan’ın İstanbul Çırağan Sarayı’nda düzenlediği lansmanda gösterilen 13 metre uzunluğa sahip 2+1 koltuk dizilimli 37 kişilik NEOPLAN TOURLINER otobüsler, standart koltuk dizilimli 41 kişilik 2+1 Neoplan Tourliner otobüslerden 1 koltuk sırası eksiltilmiş olması ile dikkatimizi çekti.,


Eski Varan standartlarında mevcut olan WC ve Sıcak-Soğuk Servis Yapılabilen Gelişmiş Mutfak Ünitesi ise ne yazık ki bu araçlarda bulunmamakta olup, standart Neoplan Tourliner 2+1 özelliğini taşımakta.


Araçların yolcu koltuk aralıkları bu sınıfta en geniş koltuk aralığı olan Pamukkale Jumbo’nun 75 cm’lik genişliğini sağlayamasa da yeterli görünüyor. Bunun dışında uzun yolculukların vazgeçilmez konfor öğesi ayak dayama bölümü de bu araçlarda mevcut değil.
Araçların metalik gri renk üzerine yeni nesil mavi tonlu Varan giydirmesi ise gerçekten güzel görünüyor.


VARAN’ın YENİ WEB SİTESİ www.varantürkiye.com.tr
VARAN’ın yeni web sitesini sefer bilgilerini görmek için incelediğimizde bu hafta sonu ve gelecek hafta sonu için seferlerin henüz açılmadığını görüyoruz.

Yapılacak seferler de Afyon-Bursa ve İzmir-Kuşadası gibi henüz  bilgi verilmeyen de seferler bulunuyor. 


Dikkatimizi çeken başka bir durum ise görsellerde Setra TopClass 500 serisinin olduğu sayfalar mevcut.


Ayrıca WC ve Sıcak-Soğuk Servis Yapılabilen Gelişmiş Mutfak Ünitesi’nin olduğu Setra iç görselinin bulunduğu bir sayfa da mevcut.

YENİ VARAN BEKLENTİLERİ KARŞILAYABİLECEK Mİ? RAKİBİ KİM ?


Yeni Varan karayolu yolcu taşımacılığında kendisine hedef koyduğu ilk 3 firma arasında olmayı kaç yıl içinde sağlayacak göreceğiz. 
Neoplan Tourliner araçların yanında Mercedes-Benz Tourismo araçlarda filoda yerlerini aldıktan sonra, öz mal dışında filoya katılacak olan bireysel yatırımcıların araçları Yeni Varan’ın hizmet ve araç standartlarını sağlayabilecek mi? 

Şu anda 37 kişilik 13 metre 2+1 araçlarla hizmet veren karayolu yolcu taşımacılığı yapan firmalar Varan’ın hedef aldığı doğal rakipler olsa da (Pamukkale Pamukyol – Kamil Koç Rahat – Metro Suit vb.) esas rakibinin 34 kişilik 2+1 araçlarla yüksek hizmet düzeyi standardı yakalamış Pamukkale Jumbo’nun Yeni Varan’ın en büyük rakibi olduğunu düşünüyoruz.


Yeni Varan’ın sektöre hayırlı olmasını ve hizmet kalitesindeki artışa paralel olarak bu firma ile özdeşleşmiş yüksek kalitede ki Setra araçları da filolarında tekrar görmeyi diliyoruz.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER