Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Uluslararası Nakliye Sektöründe KRİZ!

Uluslararası Nakliye Sektöründe KRİZ!
01 Nisan 2020 - 20:13 'de eklendi ve 2005 kez görüntülendi.

İhracat sektörünün en önemli parçalarından birisi olan transport-uluslar arası nakliye sektöründe fırsatçılık krizi korona ile beraber yeniden baş gösterdi. Türkiye’nin önemli taşıma kutusu olan filoları ardı ardına açıklama yaparken haber merkezimize ”Bir Uluslararası Nakliyat Firma Sahibi” nin kaleme aldığı makaleyi tarafsızca okurlarımızla paylaşıyoruz.

Fırsatçı Zihniyetin Kör Ettiği…

Bölgesel veya global ekonomik krizler, savaşlar, tarife dışı engellemeler ve şimdi tüm dünyayı tehdit eden covid-19 görünmez düşmanımıza karşı mutlak birlik içinde hareket etmesi gereken Sektörümüz ne yazık ki fırsatçı zihniyetin   kör ettiği bir refleksle günü kurtarır bir tutum sergilemektedir.

Alınan ve alınması gereken ek tedbirlere rağmen sadece sınırda araç veya şoför değiştirerek  nakliye sektörü daha ne kadar devam edebilir?

Ticari değer ölçüsünün çalışanın emek ve sağlığını tehdit eder bir hal alması bizleri daha derin krizlere sokmayacak mı?

En az 14 günlük karantina, sağlık taraması, hijyenik tedbirlerin yanısıra istisnasız ortak ve tek silahımız olması gereken birlikteliğimiz dahilinde bekleyip, durmamız gerekiyorsa, çok geç olmadan yapalım.

Herkes bir ise bu sektörü sanıldığının aksine bayrak yarışı disiplini içine alır yani sırası gelen hakkaniyet ile görev alıp nakliye çarklarının devamını sağlar.

Domino taşı etkisi ile kriz çıkmazına girmeden de bu süreci doğru yönetebiliriz.

İnsan faktörünü ve değerini en üstte tutarak yaklaşan Ramazanı fırsat bilip, dayanışma ruhu içinde beklemelerimizi yapalım, paylaşım kolileri hazırlayıp maddi yardım paketleri ile birlikte manevi değerlerimizi de güçlendirelim.

Böylelikle birbirine bağlı bütün ekonomik ve finansal çarklar bekleyecek, ödeme ve tahsilatlar da dengeli bir sürüm içine girecektir.Kaygıda, mücadelede bir olalım, sağlıkla yol alalım.  

Saygılarımla
Bir Uluslararası Nakliyat Firma Sahibi

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER