Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Tesla’dan Elektrikli Kamyon

Tesla’dan Elektrikli Kamyon
17 Kasım 2017 - 11:16 'de eklendi ve 2845 kez görüntülendi.

Tesla Semi Elektrikli Kamyonu’nu Tanıttı

Geçtiğimiz günler de Türkiye’yi ziyaret eden Teslan’ın kurucusu Elon Musk, elektrikli araçların teknolojisini günlük hayatımızda kullanabileceğimiz otomobillerin yanı sıra, 2019 yılında üretimine başlanacağı kamyonlara da taşıdı.Tesla’nın bu sabah yaptığı lansman ile elektrikli kamyonu ” Tesla Semi”nin özellikleri.

•Tek depoyla 500 mil ulasim mesafesine sahip olacak.
•Sarj maliyeti ayni mesafeyi giden dizel motorlu bir kamyondan %20 daha ucuz olacak.
•Tasima kapasitesi sinifinin beklentisini rahatlikla karsiliyor.

Ve ayrıca Tesla Semi, 100 km’ye sadece 5 saniye çıkabiliyormuş. Hızlı şarj istasyonları da aracın menziline 30 dakikada 650 kilometre ekliyebiliyormuş. Şoför merkezi konumda oturuyor. Direksiyonun iki yanında büyük ekran mevcut. Tesla Semi’lerden oluşturulmuş bir konvoyda ise araç otopilota alınarak en öndeki Semi’yi takip edebilecek.Elektrikli kamyon üretiminde ise ilk olarak dünya lansımanını yapan Mercedes Benz ”E Truck” ise şu ana kadar Tesla Semi’nin en yakın rakibi olarak görülüyor.

Tesla Semi üretimi 2019’da başlacak

1,6 milyon km sonra 200 bin dolarlık bir yakıt masrafından kar edilebileceği söyleniyor. Taşımacılık dünyasındaki bu kilometreleri gündelik olarak kullandığımız araçlarla karşılaştırmak doğru olmaz. Bu araçların seri olarak üretimine 2019 yılında başlanacağı söyleniyor. Yüksek teknoloji içeren bu aracın, güvenli kullanım için testlerinin halen devam ettiğini düşünüyoruz.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER