Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Temsa ABD’yi Resmetti

Temsa ABD’yi Resmetti
07 Kasım 2016 - 16:29 'de eklendi ve 2391 kez görüntülendi.

Airbrush “Havalı püskürtme” olarak bilinen, tekniğini kasklarda, motosikletlerde ve F-16 savaş uçaklarında resm eden  İzmirli Ressam kadın sanatçı Evrim Duyar, TEMSA tarafından üretilip Amerika pazarında taşımacılık şirketlerinin kullandığı tek Türk üretimi olan, TS 45 tip otobüslerden birine firmanın Türkiye’den ABD’ye otobüs ihracatı gerçekleştiren başarısını resmetti.

Kendine ait atölyesinde daha önce kasklarda, motosikletlerde ve F-16 savaş uçaklarında havalı püskürtme tekniğiyle resim yapan sanatçı Duyar, az sayıda kişinin ilgilendiği sanatını, özel davetli olarak geldiği Adana’da bir süre önce düzenlenen İnovasyon Haftası etkinliğinde yerli mühendislerin ürettiği TEMSA otobüsüne uyguladı.

Katılımcılar tarafından beğeni toplayan çalışmada Duyar, otobüsün yan gövdesine yapıştırılan beyaz fon üzerine “Hayal edileni biz yaparız” sloganıyla TEMSA’nın  ABD’ye olan ihracatını resmetti. Resmin sol tarafında Sabancı İş Merkezi, bir insanın beyni ve büyük bir göz tasviri işlenirken, sağda ise ABD ile bütünleşmiş “Route 66” simgesi yer aldı.

thumbs_b_c_fe75fabf2147981971343b1404d2e86d

“Resmi 20 saatte tamamladım”

Duyar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tamamı yerli mühendislik tarafından tasarlanıp Türk sermayesiyle üretilen ve ABD’deki Google, Facebook ve Twitter gibi teknoloji şirketlerine gönderilen otobüsü bir performans gösterisi olarak boyamaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Resmi yaklaşık 20 saatte tamamladığını aktaran Duyar, genellikle oto boyalarıyla resimlerini yaptığını, bundan sonraki hedefinin büyük iş makineleri ya da kamyonlar olduğunu belirtti.

Duyar, çevresindeki bazı arkadaşlarının bu sanatı öğrenmeye başladığını ifade ederek, “Ben bu sanatın önünü açmak ve bir bayan olarak öncülük yapmak istiyorum. Benden yardım isteyen gençleri asla geri çevirmiyorum. Asistanlarım var, onları yetiştiriyorum. Gençler çok güzeller ve istekliler, güzel işler çıkartıyorlar. Ben onları beğenerek izliyorum. Bu zihinler bizi yarınlara götürecek. Aydınlık beyinlerin önünü açmamız gerektiğini düşünüyorum. Ben de üstüme düşen her şeyi yapmaya gayret ediyorum” dedi.

TEMSA Ar-Ge ve Teknoloji Hizmetler Direktörü İbrahim Eserce Türkiye’den ABD’ye ihracatı yapılan tek Türk otobüs markası olduklarını söyledi.

Otobüse resmedilen çalışmada önemli teknolojik bir ürünün ABD pazarına Türkiye’den gönderilmesi hikayesinin anlatıldığını belirten Eserce, Türkiye’nin önemli bir başarısını farklı bir temayla anlatmaya çalıştıklarını söyledi.

14484924_10154712976318619_4455064065004532286_n

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER