Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otokar’dan Elektrikli Yeni Minibüs e-Centro

Otokar’dan Elektrikli Yeni Minibüs e-Centro
28 Nisan 2022 - 19:31 'de eklendi ve 5100 kez görüntülendi.

Geleceğin tüm teknolojileri ve otobüs endüstrisinin en son trendleri ve yenilikleri Bus2bus 2022 Uluslararası Otobüs Fuarında,Berlin’de başladı ve en ilginç minibüs ise Türkiye’den Otokar e-Centro oldu.

Türkiye’den Otokar yeni minibüsü e-Centro’nun dünya tanıtımını yaptı. Avrupa pazarı için üretilen aynasız ve yüzde 100 elektrikli yeni minibüsü e-Centro 2.45 metre genişliğe 6.6 metre uzunluğa sahip ve 32 yolcu kapasitesi bulunuyor. 110 kWh kapasiteli pilleri 200 km’ye kadar menzili bulunmakta.
Ayrıca Otokar 12 m uzunluğundaki E-Kent C’yi de sergiledi.Ekent 300 km menzile sahip.

“Türk üreticiler uzun dönemde pazar paylarını artıracak”

Otokar Ticari Araçlar Uluslararası Pazarlama ve Satış Direktörü Hakan Bubik ise Otokar olarak 3 yıl aradan sonra otobüs sektörüyle buluştuklarını belirterek, fuarda çevre dostu “e –Centro ve 12 metrelik kent elektrikli otobüsü tanıttıklarını aktardı.

Almanya’da belediyelere hizmet veren operatörlerle yakın çalıştıklarını anlatan Bubik, Berlin Belediyesi ile yaklaşık 3 yıldır birlikte proje ve çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Bubik, sektörün gelecek 5 yılda alternatif yakıtla çalışan araçların dizele oranla çok daha fazla satılması yönünde beklentisi olduğuna işaret ederek, Otokar’ın da bu kapsamda toplu taşıma hizmet araçlarını dizel dışında doğalgaz ve elektrikli hale getirdiklerini dile getirdi.

Hakan Bubik, “Herkesin bildiği gibi Türkiye bugün bir otobüs üretim üssü. Avrupa’ya, dünyaya ve hatta Amerika’ya bile bugün Türkiye’de üretilen otobüsler ihraç edilmekte. Dolayısıyla sektörümüz başta biz olmak üzere bütün Türk üreticilerinin uzun dönemde daha yüksek adetlerle pazar paylarını artıracağını düşünüyorum.” diye konuştu.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER