Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Otobüs Seyahatleri Korona Mücadele Çözümleri

Otobüs Seyahatleri Korona Mücadele Çözümleri
07 Mayıs 2020 - 1:17 'de eklendi ve 1928 kez görüntülendi.

Şehirler arası otobüslerin tarifeli seferlere ne zaman başlayacağına dair hâlâ çözüm bulunamadı ve sektör de koruyucu önlemlere dair nasıl bir uygulama olacağının belirsizlikleri de devam ediyor.

Koruyucu maskeler, dezenfektanlar ve olası aralıklı koltuklara ek olarak, plastik lensler korona zamanlarında enfeksiyonu önlemeye yardımcı olurken bir İtalyan şirketi ters uçak koltukları da dahil olmak üzere, COVID-19 pandemisi döneminde ve sonrası için yolculuk hareketlerinin geleceğini göz önünde bulundurarak iki öneri paylaştı.

İtalyanlar hava (ve kara ulaşımında olduğu da söyleniyor) ulaşım araçlarının koltuklarında kullanılmak için için “Glassafe” Türkçe meâli ile ”Cam kasa” ürün adını kullandıkları yeni bir tasarımla ulaşım sektörüne dair yeni bir tasarım sundular.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı CAM-KASA-ÖRNEK-KOLTUK-OTOBÜS.jpg

”Cam Kasa”

Tasarım şirketinin internet sitesinde belirtilene göre, “Glassafe” adı verilen ilk tasarım konsepti, yan yana olan koltuklarda oturan yolcular arasındaki yakınlığı daha güvenli hale getirmek için mevcut koltuklara monte edilebilen saydam bir bölmeyi kapsıyor. Göğüs ve kafa hizasını çevreleyen bu saydam bölmenin yolcuların hava yoluyla temaslarını ve bulaşımı en az seviyeye indirerek ya da engelleyerek virüsün seyahatler de bulaşma olasılığını azaltabileceği ifade ediliyor.

Türkiye otobüs üretiminde Avrupa ve hatta kıta ülkelerinde tedarik noktasında önemli merkezleri hâlinde geldi.Bu mevcut tasarımların daha iyisi yapılabileceğini göz önüne alarak,seyahatler de salgına karşı alınabilecek önlemleri İtalyan’lardan önce çözümlendirebilecektir.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER