Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Türkiye Otobüsçüler Konseyi’nden Yeni Otogar Açıklaması

Türkiye Otobüsçüler Konseyi’nden Yeni Otogar Açıklaması
13 Nisan 2021 - 15:57 'de eklendi ve 2530 kez görüntülendi.

Türkiye Otobüsçüler Konseyi Anadolu Yakası yeni otogar çalışmalarına yönelik basın açıklaması yayınladı.Konseyin üyesi TOBB Sektör Meclisi Başkanı Mustafa Yıldırım ve TOFED Genel Başkanı Birol Özcan tarafından yapılan açıklamada, Anadolu Yakası otogar çalışmaları ile ilgili bilgilendirmeler de bulunuldu.

 

Mustafa Yıldırım ; ”Değerli Sektör Mensupları,Yaklaşık 25 yıldır çözüm bekleyen bu sorunumuz için yukarıda ifade ettiğimiz girişimlerimiz ve bilgimiz dışındaki bu çalışmalara Türkiye Otobüsçüler Konseyi olarak destek vermediğimizi ve vermeyeceğimizi herkesin bilmesi ve yaşanabilecek mağduriyetleri önlemek ve sizleri bilgilendirmek amacıyla bu açıklama yapılmıştır.”

 

 

Yapılan açıklama;  

TÜRKİYE OTOBÜSÇÜLER KONSEYİ BASIN AÇIKLAMASI

SEKTÖR MENSUPLARININ DİKKATİNE

Değerli basın mensupları;

Bilindiği gibi, Harem otogarı, konumu ve fiziki yetersizliği nedeniyle uzun süredir sektör ihtiyaçlarını karşılayamaz durumdadır.

Bu nedenle firmalarımızın büyük bir bölümü, Doğu Ataşehir, Dudullu ve Samandıra bölgelerinde, yüksek işletme giderlerine neden olan özel terminallerini yaparak işletmek zorunda kalmıştır.Mahalle aralarında, akan trafik içindeki bu terminaller, yolcular ve Otobüsçüler için eziyete ve maliyete neden olurken trafik açısından da problemler yaratmaktadır.Uzun süredir çözülemeyen bu sorun, Yavuz Sultan Selim köprüsünün kullanma zorunluluğu nedeniyle daha da önem kazanmıştır.

Türkiye Otobüsçüler Konseyi olarak bu sorunu çözümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdindeki çalışmalarla alternatif alanlar belirlenmiş ve söz konusu alanların tahsisi konusunda, Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşme sonucunda, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU koordinatörlüğünde sürdürülmektedir.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurtköy VİAPORT bölgesinde belirlenen, 100 dönümün üzerinde olmak kaydı ile 3 adet parselden 1 tanesi sektörümüze tahsis edilmek üzere görüşmeler sonlandırılmak üzeredir.Arazi tahsisi konusunda, Tarım Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ ve proje konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU, Cumhurbaşkanı tarafından görevlendirilmiştir.Yasal olarak otogarları yapmak, yaptırmak, işletmek ve/veya işlettirme yetkisi Büyükşehir belediyesindedir. Bu çalışmalar Büyükşehir Belediyesi ile koordinasyon içinde yürütülmektedir.

Ancak, son günlerde Anadolu yakasında, sektör mensuplarının bilgisi dışında ve Büyükşehir Belediyesinin onayı olmaksızın, bir grup tarafından Harem Otogarı yapmak üzere çalışma yapıldığı basın haberlerinden kamuoyuna duyurulmuştur.

Proje sahipleri çeşitli saiklerle benimle temasa geçmek istediklerinde, yetersiz bir alanda, Büyükşehir Belediyesi’nin onayı alınmadan, 125 milyon TL yatırım bedeli olan, şahıs arsası üzerinde yapılacak otogarın, yapım ve işletim modeli ve projesi için Haremdeki bazı esnaf arkadaşlarımız dışında, sektör görüşü alınmamış olduğu için destek olamayacağımız bildirilmiştir.

Harem otogarı olarak park grup tarafından planlanan özel otogar alanı Tuzla Orhanlı 7122 ada 5 parsel sayılı taşınmaz 32.773 metrekare olup, sektörün ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalacağı kesindir.Anadolu yakasında bizim yapmayı planladığımız otogar projesinde, Harem esnafı dahil tüm sektör paydaşlarının hakları korunacaktır.

Saygılarımızla
TÜRKİYE OTOBÜSÇÜLER KONSEYİ BAŞKANLAR KURULU ADINA
Mustafa YILDIRIM: Karayolu Yolcu Taşımacılığı Türkiye Otobüsçüler Federasyonu
Av. Birol ÖZCAN: TOBB TOFEDSektör Meclisi Başkanı Genel Başkanı

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER