Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mercedes Benz Yeni eCitaro

Mercedes Benz Yeni eCitaro
10 Temmuz 2018 - 17:29 'de eklendi ve 5313 kez görüntülendi.

Mercedes Benz, yeni belediye otobüsü elektrikli eCitaro’yu tanıttı. 

Frankfurt  Mainz’de, Mercedes’in ilk elektrikli şehir içi otobüsü olan eCitaro’nun bugün dünya prömiyeri yapıldı.

Mercedes Benz ,otobüs ve kamyon çekici grubu içerisinde yeni teknolojilerini hayata geçirmeye devam ediyor. Elektrikli kamyon ve otonom otobüs girişimlerinin ardından  eCitaro ile otobüs sınıfında yeni bir tarih yazacak. Özellikle Avrupa da talep artış gösteren elektrikli toplu taşıma sistemlerine cevap verdi.Geçtiğimiz haftalarda Mercedes’in tanıtım etkinliğinde Hamburg ve Berlin şehirleri toplamda 35 adet eCitaro için sipariş aldı.Mercedes Benz eCitaro, yeni karoser tipi ile ön ve arka kısımlar hariç benzerliğe sahip olsada farklılık gösteren çizgilere sahip.

Mercedes Benz dünya çapında 50,000 satış adedine ulaşmayı başaran Citaro, 2018 sonunda elektrikli versiyonuna kavuşacak.Mercedes Benz, elektrikli eCitaro CO2 ve NOx salınımı yapmayan versiyonu, modüler bir batarya ünitesine sahip.Bu da  lityum iyon batarya ünitesinin kapasitesi şehir içi trafiğine veya uzun mesafeli kullanıma izin vermek üzere ayarlanabilecek.

Elektrikli eCitaro 335 beygirlik güç ve 970 Nm’lik torka sahip ve bu  güçteki motorun dizel motorları aratmadığını gösteriyor.Lityum-iyon yapıya sahip bataryaların kullanıldığı eCitaro’da üç farklı paket sunuluyor. Bataryalar modüler kullanım amacına uygun olarak 6-10 adet arasında batarya modülü ile toplamda 243 kWh kapasite kullanımı sunuyor.Bataryalar, aks kafasına yakın konumlandırılan iki adet elektro- motoru besliyor. Mercedes’in açıkladığı ilk veriler de ise eCitaro en az 150 kilometre menzil ve en üst pakette ise 250 kilometreye ulaşacağı belirtildi.

Mercedes-Benz  eCitaro’nun körüklü tipleri de 2020 yılında üretilmeye başlayacak.Eylül ayında Hannover IAA Ticari Araçlar ve Kasım ayında ise Comwex İstanbul Ticari Araçlar Fuarında sergilenecek.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER