Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mercedes Benz Yeni Tourismo Test Edildi

Mercedes Benz Yeni Tourismo Test Edildi
24 Temmuz 2018 - 17:05 'de eklendi ve 8320 kez görüntülendi.

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda
geliştirilip üretilen Mercedes-Benz Yeni Tourismo, sektör basınıyla oluşan bir kafile ile Trakya yolculuğu gerçekleştirdi.

Yeni Tourismo, sahip olduğu yeni tasarımının yanı sıra en güncel güvenlik, konfor ve özellikle de yakıt tasarrufu
teknolojileriyle donatıldı. Mercedes-Benz Türk, zorlu rekabet ortamında şehirlerarası otobüs sınıfında 2018 yılının ilk yarısında toplam 114 adetlik satış rakamına ulaşarak %45’lik pazar payını lider olarak korudu.

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası 2018 yılının ilk yarısında 1.975 adet otobüs üretti ve
otobüslerinin yaklaşık %90’ını başta Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere yurtdışına ihraç etti.İhracat kısımında ise Yeni Tourismo’nun  siparişleri de ağırlıkta.

Şehirler arası ve turizm,için üretilen otobüs pazarında ihtiyaçları doğrultusunda sürekli olarak yenilenen Mercedes-Benz Türk, en son Tourismo’yu yenilemiş pazara, Tourismo 15 RHD,
Tourismo 16 RHD ve Tourismo 16 RHD 2+1 tipde 3 farklı aracı sunarak kısa sürede ciddi satış rakamlarını yakalamıştır.

Yeni Tourismo’nun seyahat konforu ilk defa sektör basınıyla test edildi,müşterinin tecrübeleri değerlendirildi.

 

Genel Müdürlük binasından başlayan Trakya yolculuğu, Çorlu’daki Babacan Et Lokantası’nda verilen öğle yemeği molası ve geri dönüş yolculuğu güzergâhında devam etti. Etkinliğe katılan basın mensupları Yeni Tourismo’nun seyahat konforunu ilk defa Mercedes-Benz Türk yetkilileri ile beraber test etme şansını elde etti.

Trakya yolculuğunda, Satış Direktörü Alper Kurt pazar değerlendirmesi ve Yeni Tourismo ile ilgili verilen teknik bilgilerde ; Karoser,konfor ve güvenlik unsurları bakımından, iç donanım ve elektrik kablo altyapısı gibi ayrıntılar Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi Otobüs Geliştirme ekipleri basın mensuplarından oluşan katılımcıların deneyimine ve bilgisine sunuldu.

Yolculuk beklentilerin aksine fabrikadan yeni çıkmış bir araç yerine halen yolcu taşıma hizmeti veren ve 100.000 km’yi kısa zamanda deviren Sakarya VİB’e ait 54 kişilik Yeni Tourismo ile gerçekleştirildi.Yolculuk sırasında Yeni Tourismo’nun en iddialı olduğu alan olan yakıt ekonomisi ile ilgili gelen sorular karşılığında araç çalışanları basın mensuplarına bilgi verdi.

 

İlgili aracın 54 kişilik olması, çok dur kalk yapılan ve yoğun trafik altında gerçekleştirilen İstanbul-Adapazari seferlerinde sıkça kullanılması altı çizilecek bir faktör.

Buna rağmen ortalama olarak yakıt tüketiminin 21-22 litre olduğu bilgisini aldık bu araç bazında.
Fırsat bulup araç bilgisayarından bu bilgiyi teyit etmek amaçlı olarak görüntü aldığımızda ise 50.000 km’yi aşan bir kullanım süresinde ortalama yakıt tüketiminin bu araç özelinde 22,5 lt olduğunu gördük.
Bu veriler eşliğinde 2+1 ve 37 kişilik Yeni Tourismo Relax otobüslerinin daha rahat bir yolculuk parkurunda bir miktar daha az yakıt tüketecegini rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

Yeni Tourismo’da Aktif ve pasif güvenlik sistemleri ile her şey güvence altında.

En yeni güvenlik ve sürüş destek sistemleri, yeni Tourismo’nun daha da üstün
koruma sunabilmesine olanak tanıyor. Yeni Tourismo, gelişmiş güvenlik sistemleriyle ticari araç sınıfında yeni bir standart daha belirliyor. Araçta bulunan Ön Çarpışma Koruyucusu (FCG) sayesinde, olası bir çarpışma durumunda
çarpışılan aracın otobüsün altına girmesi önlenerek, tüm sürücü bölmesi özel bir çerçeve yapısı içinde komple arkaya doğru itiliyor ve sürücünün korunması sağlanıyor. Aktif Acil Fren Sistemi (AEBS) ile önde yavaş giden veya duran
araca arkadan çarpma riski azaltılıyor. Bir tehlike algıladığı anda sürücüyü uyarıp, frenleme uygulayarak arkadan çarpma riskini veya kaza kaçınılmazsa yaşanan kazanın verebileceği hasarı azaltıyor. Şerit Takip Asistanı (SPA) ile
aracın istem dışı şerit değiştirdiği algılandığı takdirde, sürücü koltuğu şerit ihlali yapılan tarafa doğru hissedilir bir şekilde titretilip sürücü uyarılıyor. Antiblokaj Fren Sistemi (ABS) sayesinde tekerleklerin frenleme anında kilitlenmesi engelleniyor. Elektronik Stabilite Programı (ESP) ile savrulma önlenerek virajlarda ve ani manevralarda güvenlik sağlanıyor. Patinaj Önleyici Sistem (ASR) ile hızlanma anında çekici tekerleklerin kayması engelleniyor ve buzlu yollarda bile güvenli kalkış imkânı sağlanıyor. Elektronik Fren Sistemi (EBS) ve Fren Destek Sistemi (BAS) ile de her koşulda dengeli frenleme sağlanıyor.

Kurt ; Pazar Payımızı Koruyacağız

Etkinlik boyunca basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt ise dönüş yolunda pazar değerlendirmesinde bulunarak; “2018 yılının ilk yarısını kapatmış bulunuyoruz, seyahat otobüsü tarafında 2017 yılına paralel bir yarıyıl yaşadık fakat şehir içi otobüs pazarında bir daralma söz konusu. Ekonomik ve politik gelişmeler pazarın büyümesinin önüne geçti. 2017 yılına paralel bir şehirler arası pazarını 2018 yılında da beklemek sürpriz olmaz; bu yıl da en az 2017 yılı kadar başarılı bir satış grafiğine ulaşmayı hedefliyoruz. Şehir içi otobüs sınıfıt tarafında da özellikle erken seçimin etkisi ile yılın sonuna doğru gerçekleşecek teslimatlar doğrultusunda 2017 yılına paralel bir pazar olması konusunda beklentimiz var. Mercedes-Benz Türk olarak bu pazarda da payımızı koruyacağımızı ve sene sonu hedeflerimize ulaşacağımızı öngörüyoruz. Belirlediğimiz hedefler doğrultusunda çalışmalarımıza tam gaz devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Mercedes-Benz Türk 2018’in ilk yarısında şehirlerarası otobüs segmentinde %45’lik pazar payı elde etti
Mercedes-Benz Türk, zorlu rekabet ortamında şehirlerarası otobüs segmentinde 2018 yılının ilk yarısında toplam 114 adetlik satış rakamına ulaşarak %45’lik pazar payı elde etti. Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası da 2018 yılının başından beri ilk 6 aylık süreçte 1.975 adet otobüs üretti. 2018 yılı içerisinde üretilen otobüslerin yaklaşık %90’ı başta Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere ihraç edildi.Şirketin 1970 yılından bu yana ürettiği otobüs sayısı 87.000 adede yaklaşırken, bu miktarın büyük çoğunluğu olan 50.000 adetten fazlası ise ihracat hacmini oluşturuyor.

 

 

Editörler

Ömer Faruk YARİZ

Fırat KARADAĞ

Haber MagazinUlaşım 2018 ©

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER