Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mercedes-Benz Yeni Actros Geleceğin Tekonolojsi

Mercedes-Benz Yeni Actros Geleceğin Tekonolojsi
21 Eylül 2018 - 18:10 'de eklendi ve 4398 kez görüntülendi.

Mercedes-Benz Yeni ACTROS

Actros 1996 yılından bugüne 22 yıllık üretim tarihinde 1.200.000 adet satıldı.Yeni Actros  şimdi kısmi otonom oluşuyla daha fazla güven sağlıyor .Çekici ve kamyon sınıfının pazar lideri Mercedes-Benz Kamyon (Trucks), amiral gemisi Actros MP4 serisini yenilenen teknolojisi ile geçtiğimiz hafta “Bugüne kadarki en güvenli, en verimli” çekici olarak ve nispi otonom sürüşü ile seri üretim yapılan ilk marka oldu.Bugün Türk basını ve Magazinulasim.Com’un da yer aldığı Almanya’nın Hannover kentinde fuarı öncesi özel lansman da sizler için inceledik.Haberin Videosu için Facebook (tıkla) sayfamız ve Youtube(tıkla) kanalımızı takip ederek  izleyebilirsiniz.

Yeni Actros Geleceğin Tekonolojsi ile Yenilendi

Mercedes-Benz tüm değişiklikleri sürücünün gözüyle gerçekleştirmiş. Şürücülerin ‘‘Human-Machine-Interface” adı verilen ”insan-makine arayüzü” sürüş kapasitesine etki ediyor.Mercedes-Benz Yeni Actros’a, otomobil grubundan konfor ve güvenllik adına yeni A ve C Sınıfından çok sayıda işlevsellik aktarılmış.Led destekli ön ve arka farlar ve gösterge saatlerinin yerini dijital ekranlara devretmiş olması,otomobiller de olduğu gibi start-stop butonu ve küçük imdat freni ile şoför mahallinde dikkat çeken ilk yenilikler arasında.Yeni Actros sürücü için çok iyi bir mimari ile kullanım ve görsel konforu beraberinde sağlamış.

Artık düğmelere veda edildi,dokunmatik ekran üzerinden çekiciye ait tüm bilgilere erişim sağlanacak.Aydınlatma, kalorifer, klimalar ve ya telefonda ki önemli bilgiler,ayrıca lastik basıncı veya tonaj yükü bilgisine ekrandan kısa yol tuşları üzerinden daha kolay kullanarak bilgi sahibi olacak..Ön panelin üstündeki  göz de ise,sürücüler telefonlarını kablosuz olarak şarj edilebilecek.Apple CarPlay TM ve Android Auto tarafından desteklenen sistem.Fleetboard tarafından sağlanan bağlantılı hizmetlerle kamyonun gerçek zamanlı kontrolü ile işletmecilerine daha fazla karlılık ve katma değer sağlayacak.

Öngörülü Yeni Sürüş Sistemi

Etkin Sürüş Yardımcısı( Active Drive Asistan) ;Etkin sürüş yardımcısı ve nispi otonom sürüşüne sahip  ilk çekici sınıfında üretim yapan şirket Mercedes-Benz oldu.Yeni Actros’da Active Drive Asistanı fren yapabiliyor, gaz veriyor ve tüm hızlarda direksiyonu kullanabiliyor.

Etkin Fren Yardımcısı (Active Brake Assist ABA5) ; Öndeki araca arkadan çarpma ya da karşıya geçen aracın hareketliliği,yürüyen ve ya kamyonun şeridinde kör nokta ya da olan bir yayaya çarpma tehlikesi ortaya çıktığında,tüm güçle otomatik fren yaparak, sürücüyü destekliyor.Etkin Fren Yardımcısı 5’in yeniliği radar ve kamera sistemidir. Bu sayede sistem aracın önündeki alanı daha iyi takip edebiliyor kör nokta kazalarına karşı ve yoldaki yayalara karşı üst güvenlik önlemi alıyor,olası gerçekleşecek risk belirtisinde ise 3 m/sn’lik bir fren müdahalesinde bulunuyor. Sürücünün manuel olarak kullanımında ise sistem aracı tamamen durduruyor ve eş zamanlı olarak elektrikli park frenini devreye alıyor.

Mercedes Benz Yeni Actros’la bir ilk olan Standard/Eco/Power sürüş modlarına ek olarak PowerShift 3 otomatik şanzımanla birlikte çalışan Economik mod kullanıma sunuyor. Yeni Actros da elektronik park freni ve yokuş kalkış desteği bulunmakta.

Ayna Yerine Kameralar 

Araç fren ve sürüş sistemi ile bu kadar teknolojik donanıma karşı yenilenmesinin ardından,aynaların yerinı kameralar almış. MirrorCam adı verilen bu cihazlarla daha iyi bir Aerodinamik, güvenlik elde ediliyor. Sistem sürücünün çok daha iyi bir geniş görüş açısına sahip olmasını sağlamış. Aracın dışında iki adet kamera bulunuyor, kameralardan aktarılan görüntü aracın içerisinde de yerleştirilen 15 inç büyüklüğünde iki adet camdan izleniyor. 

%5 Daha Az Yakıt Tüketimi

Yeni Actros yakıt tüketimini selefine göre %5 oranına kadar azaltmış bulunuyor. MirrorCam adı verilen kamera-ayna sistemleri ile ve diğerleriyle beraber çok daha iyi bir Aerodinamik iyileştirme yapılmış. Akıllı Tempomat ve şanzıman kumandası olan ; Predictive Powertrain Control PPC ile sistem şimdi çok daha etkili ve verimli çalışıyor. Geliştirilen harita ile sistem her yerde kullanılabiliniyor.

 
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER