Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Bursa’da Metrobüs Üretimi

Bursa’da Metrobüs Üretimi
02 Nisan 2016 - 18:56 'de eklendi ve 3022 kez görüntülendi.

İran’ın Akia ve İsveç’in Hess iş birliğiyle kurulu Akia Hess, Bursa’nın Kestel ilçesinde, yeni yatırıma başlıyor.

Otobüs sanayisinde ülkemizin önemli tedarik merkezlerinden olan Bursa’da metrobüs üretimine başlayacak. İran’ın Akia ve İsveç’in Hess iş birliğiyle kurulu Akia Hess, Bursa’nın Kestel ilçesinde yeni yatırıma başlayor. Kurulacak yeni fabrikanın sayesinde Metrobüs piyasasınada girilmiş olacak.

Yatırım için 1.5 milyon TL tutarında bütçenin ön görüldüğü yeni üretim tesisiyle 240 kişiyede iş imkânı da sağlanacak. Raylı sisteme alternatif olarak, İstanbul ve Ankara’da tercih edilen brt sistemli metrobüsler, bu kentlerin büyükşehir belediyeleri tarafından talep görüyor.

Yeni yatırım için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi’ (ÇED) raporuyla önemli eşik başvurusu yapıldı. Başvuruya, ilgili yönetmeliğin esasları çerçevesindeki durum nedeniyle “ÇED gerekli değildir” görüşü verildi ve vize de çıkmış oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle Gemlik ve Mudanya için metrobüs düşüncesi vardı; ancak bu proje için somut bir adım atılmadı. Akia firmasının Bursa’ya ilk yatırımı, Avrupa Birliği’nin İran’a ambargosu nedeniyle ‘ihracatın önünü açma’ düşüncesi olarak yorumlanmıştı.

Ayrıntılar Linktedir
http://magazinulasim.com/Konu-akia-metrobus.html?pid=78882#pid78882

 

Etiketler :
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER