Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Havalimanlarına Yerli İtfaiye Aracı

Havalimanlarına Yerli İtfaiye Aracı
18 Nisan 2018 - 17:27 'de eklendi ve 1761 kez görüntülendi.

Volkan İtfaiye, Türkiye’deki hava limanlarında da kullanılacak ilk yerli üretim 8×8 şasili itfaiye aracını dünyanın dört bir yanına ihraç etmeye hazırlanıyor.

 

Dünyanın en büyük 4 itfaiye aracı üreticisi arasında yer alan Volkan İtfaiye ilk yerli üretim 8×8 şasili itfaiye aracını 5 yıldır üzerinde çalıştığı ve yerli mühendisler ile geliştirdiği ilk yerli 8X8 şasiyi, 10 milyon Euro’luk yatırımla hayata geçirdi. 1.500 beygir gücünde, ikiz motor teknolojisine sahip araç, sıfırdan 80 kilometre hıza 21 saniyede ulaşıyor.

Dünyanın önde gelen itfaiye aracı üreticilerinden Volkan İtfaiye, Türkiye’deki havalimanlarında da kullanılacak ilk yerli üretim 8×8 şasili itfaiye aracını dünyanın dört bir yanına ihraç etmeye hazırlanıyor.

Volkan İtfaiye Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tecim, ilk yerli üretim 8×8 şasili itfaiye aracının tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kendi sektöründe dünya markaları arasında gösterilen Volkan İtfaiye’nin temellerinin 1974 yılında İzmir Çankaya’da küçük bir yazıhanede atıldığını söyledi.

Askerlik görevini yaptığı Kastamonu’da yaşadığı bir yangın vakasından çok etkilendiğini ve döndüğünde itfaiye araçları üretmek için işe koyulduğunu anlatan Tecim, o dönemde itfaiye araçlarındaki ihtiyaçları daha iyi anlamak için geceleri gönüllü olarak itfaiyecilerle birlikte çalıştığını ifade etti.

Tecim, bugün Torbalı’da 135 bin metrekarelik tesisten dünyanın dört bir yanına araç gönderebilecek bir noktaya geldiklerini aktararak, “Volkan İtfaiye, Türkiye itfaiye aracı pazarının yüzde 55’ini elinde bulunduruyor ve 40’a yakın ülkeye itfaiye aracı ihraç ediyor.” dedi.

Elektrikli itfaiye aracı ve uçan kurtarma sepeti projesi

Geçen yıl toplam cirolarının 95 milyon lira olarak gerçekleştiğini aktaran Tecim, havalimanı kategorisinde 6×6, 4×4 ve 8×8 çekiş özellikli araçlardan yılda toplam 60 civarında satmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye’de  kamu ihalelerinde yerli üretime yüzde 15’lik fiyat avantajı sağlamasının güzel bir uygulama olduğunu belirten Tecim, “En son aldığımız 22 adetlik ihaleyi, yerli üretime yüzde 15’lik fiyat avantajı sayesinde kazandık. Bunun güzel bir katkısı oldu ve bu araçları üretebildik.” dedi.

Volkan İtfaiye’nin gelecek planlarına da değinen Tecim, şöyle konuştu:

“Elektrikli araçlar üzerine çalışıyoruz. 2020’de elektrikli bir itfaiye aracını Almanya’da dünyanın en büyük itfaiye araçları fuarında sergileyeceğiz. İlk versiyonunu 2012 yılında yaptığımız insansız kara aracını yeni versiyonu üzerinde çalışıyoruz. Orman yangını ve endüstri tesisi yangınlarında kullanılmak üzere üretilen bu araç tamamen otonom veya yarı otonom hareket edebilecek şekilde düşünülüyor. Uçan bir kurtarma sepeti üretmeyi düşünüyoruz. 3-4 kişiyi yangından kurtarabilecek, aynı zamanda yangına müdahale de yapabilecek. Bu tür projelerle rakiplerimizin önüne geçebileceğimize inanıyoruz.”

 

 

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER