Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Güleryüz Elektrikli Otobüs Üretecek

Güleryüz Elektrikli Otobüs Üretecek
05 Haziran 2018 - 0:51 'de eklendi ve 5539 kez görüntülendi.

Araştırma, geliştirmelerine devam eden Güleryüz, özellikle şehir içi alçak tabanlı otobüs ve iki katlı otobüse yoğunlaşmış olmakla beraber şehirler arası otobüste üretiyor.

Güleryüz Otobüs Fabrikası, Ar-Ge Merkezi’nin sağladığı katma değerle çalışmalarını devam ettirirken  geçmişte başarıyla tamamlanan ve süregelen projeleri daha ileriye taşıyor..
1967 yılında kurulup 1968’de zamanının ağaç kasa araçlarını metal kasa otobüse dönüştürmeye başladı. Ayrıca  Bedford ve Fiat kamyon şaseleri üzerine karoser üretiminin yanında kazalı araçların yenilenmesi de yapılan işler arasındaydı.

Günümüzdeyse 9.5, 10.5, ve 12 metre uzunlukta  ürettiği araçları, yakında elektrikli motora sahip versiyonlarla destekleyecek.4.5 – 5 saatlik şarj ile 160 – 200 km yol gidebilecek çift katlı ve kent içi otobüsler üzerinde çalışmalar sürüyor.

Güleryüz, dünyada çift katlı otobüs imal eden dört firmadan biri olup Türkiye’de ise tek konumda.Bu sınıfta Avrupa’da % 30 paya sahip.Ürettiği otobüslerin şasilerini de kendi üreten Güleryüz’ün araçları özellikle İtalya, Almanya, İsveç, Danimarka, Romanya dahil bir çok Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya ülkelerinde başarıyla yol alıyor.

Türkiye’nin ilk çift katlı otobüs imalatçısı olan firma, 2010 yılıyla beraber Daimler/Evobus bayileri için Mercedes -Benz şaseli lüks tip otobüs üretimine başlayarak Daimler’in üst yapı partneri oldu.

Yılmaz ASAN
Magazin Ulaşım Haber

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER