Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Gözler Ulaştırma Bakanlığı’nda

Gözler Ulaştırma Bakanlığı’nda
06 Mayıs 2020 - 12:12 'de eklendi ve 2049 kez görüntülendi.

Corona virüsünde normalleşme takvimi sonrası ulaşım da,THY yurt içi ve yurt dışı uçak seferleriyle ilgili açıklama yaptı.THY, yasakların sonlandırılmasının ardından yeni bir uçuş planı hazırladı. Yurt dışı ve yurt içi uçak seferlerinin normale döneceği tarihle ilgili açıklamanın yapılmasının ardından,çok sayıda vatandaşın gözü uçak seferlerine ve ayrıca şehirler arası otobüs seferlerinin başlayacağı tarihe çevrildi.

Ulaştırma Bakanlığı’nca, karayoluyla yapılan şehirlerarası yolcu taşımacılığı ücretlerinde,geçtiğimiz hafta sefer yapamayan ve kapasitenin altında sefer yapmaya zorlanan otobüsler için,söz de ”aşırı ücret uygulamaları” nedeniyle açıklamalarda bulunmuştu.

Karayoluyla terminal işletmecileri için yüzde 50 indirimli tavan  tarifesini uygulamaya koyduklarını açıklayan,Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, bu indirim ile tarifeli yolcu taşımacılığı yapan firmalar için tavan ücret tarifesini de belirlemiş olduklarını ve “Bu sayede firmaların düzenleyeceği sefer sayısını da artırmalarına vesile oluyoruz” demişti.

Thy’nin seferleri ile fiyatlarını Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan planlamaya göre hazırlamasının ardından,şehirler arası otobüs firmalarına dair,ulaştırma bakanlığı’nca tarifeli otobüs seferleri için henüz bir planlama yapılmaması otobüs firmalarını tercih eden yolcular ve otobüs işletmeleri için hayal kırıklığı oldu.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER