Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Ford F Max Türkiye’de Tanıtıldı

Ford F Max Türkiye’de Tanıtıldı
06 Ekim 2018 - 0:22 'de eklendi ve 2823 kez görüntülendi.
Ford Trucks’ın F-Max dünya tanıtımı ardından Türkiye tanıtımını bugün Antalya’da  gerçekleştirildi.Beş yıllık bir süreçte 500 mühendis tarafından tasarlandı, geliştirildi ve test edildi. Dört kıtada 11 ülkede gerçekleştirilen testlerde 233 prototip kullanıldı. Bu süreçte 15.500 saat laboratuvar testleri ve 5 milyon kilometre yol testi gerçekleştirildi.F-Max’in 661 bin 500 TL’den satılacak.
Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan ;

”F-Max’in yılın kamyonu seçilmesi ile birlikte Türkiye’nin üretim, ticaret ve ihracat potansiyeline yeni bir güç katarak ekonomiye katkı sağlaması bizim için ayrı bir gurur olacak

Yeni Ford Trucks F-MAX ; Adını Ford’un efsanevi F Serisinden alan ve boyutları, yüksek konfor düzeyi ve dayanıklılığıyla fark yaratan Yeni F-MAX, yollara çıktı. ‘2019 Uluslararası Yılın Kamyonu’ (International Truck Of the Year – ITOY) ödülüne layık görülerek önemli bir başarıya imza atan Yeni Ford Trucks F-MAX, güç, verimlilik, teknoloji ve konforu bir arada sunuyor.


33 ülkede faaliyet gösteriyoruz ve yılsonuna kadar bu sayıyı 41 ülkeye çıkartacaklarını kaydeden Turfan, 142 noktada da servis hizmeti sunuyoruz dedi. Batı Avrupa’da 27 noktada servis hizmeti verdikleri kaydeden Turfan, F-Max ile birlikte bu sayıyı 80’e çıkarmayı planladık.
Türkiye kamyon pazarının geçtiğimiz yılı 18 bin 726 adetlerde kapattığını söyleyen Turfan, 16 ton ve üstü pazarın bu yılın ilk 4 ayında yüzde 36 büyüdüğünü, sonraki 3 ayda yüzde 27 küçüldüğünü ve Ağustos Eylül ayında ise yüzde 72 düşüş gösterdi.2017 yılın aynı dönemine göre 16 ton ve üstü pazarın yüzde 17 düştüğünü belirterek yıl sonu öngörülerinin çekici pazarının 11 bin adetlerde kapanması yönünde beklentimiz var.

Ford Trucks olarak kendilerinin ise Pazar paylarını yüzde 29.5’e yükselttiğini anlatan Turfan, Ford Trucks’ın yol kamyonunda yüzde 48, inşaat kamyonunda yüzde 40, çekici de ise yüzde 16 Pazar payına sahip olduklarını ve pazar paylarını daha da artıracaklarını,yurtdışında da F-Max’in satışlarını artıracaklarını belirterek gelecek yıl en az 1000 adet, 2020 yılında ise 2 bin adet satış hedefliyouz” dedi.

Yeni F-MAX, 500PS gücü, 2500Nm Tork kapasitesi ve 400 kW motor freni gücü ile yüksek performanslı bir motor içeriyor. Üstün aerodinamik, aktarma sistemi kalibrasyonu ve teknik özellikler, yakıt tüketimi açısından mükemmel performans ile önceki modellere göre %6’lık iyileştirme sağlıyor. Teknik özellikler arasında E-APU teknolojisi, Eco-roll fonksiyonu ve predictive hız kontrolü (Max Cruise) de bulunuyor. Bakım maliyetlerinin % 7’ye varan oranda azaltılması ve 120.000 km bakım aralıkları ile hem düşük işletme maliyeti hem de kullanıcının aracı daha verimlik kullanabilmesine imkan sağlanıyor. Lastik basınç ve sıcaklık göstergesi ile lastik sıcaklığı ve basınç dengesi kontrol edilerek minimum yakıt tüketimi ve güvenli sürüş desteği sağlanıyor. F-MAX’ın Ecotorq motoru, her türlü yol koşulunda maksimum performans ve minimum yakıt tüketimi sunuyor. 2019 yılının ikinci yarısında devreye alınması gereken regülatif Euro 6D emisyon seviyesi ise lansman itibarıyla devreye alınarak daha düşük emisyon seviyesi sunuyor.

 

MagazinUlaşım Haber 2018 ©

Faruk Gürbüz 

https://youtu.be/vLydiXWEUpM

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER