Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Daimler 30.900 Otobüs ve Şasi sattı.

Daimler 30.900 Otobüs ve Şasi sattı.
05 Mart 2019 - 17:03 'de eklendi ve 1859 kez görüntülendi.


Daimler dünya çapında 30.900 otobüs ve şasi sattı. ve 2018 Daimler Otobüsleri için iyi biryıl oldu.Till Oberwörder ;” Daimler Otobüsler için sürekli otobüslere olan talebin artması, yavaş yavaş iyileşen Brezilya ekonomisi ve Hindistan için şehir içi otobüslerin büyümesi, iyi satış performansına önemli katkı sağlamıştır.Daimler Otobüs Grubunun Avrupa Birliği, İsviçre, Norveç) Brezilya, Arjantin, Türkiye ve Meksika, Arjantin ve Türkiye pazarlarında sınırsız pazar lideri” olduğunu açıkladı.

Küresel Yeni pazarlar

Daimler Otobüsleri, geleneksel ürün portföyünü sistematik olarak genişletiyor ve mevcut ana faaliyet alanını güçlendiriyor. Oberwörder şöyle “Yerel ihtiyaçlara yönelik özel ürünler, verimli bir üretim ağı ve müşteri odaklı satış ve servis ile Daimler Otobüsleri, Kuzey Afrika, Yakın ve Orta Doğu, Güneydoğu Asya ve Hindistan gibi pazarlarda
umut verici büyüme fırsatları yakalamaya devam ediyor.” dedi

 2018 yılında Daimler Otobüsleri, bu bölgelerde satışlarını yaklaşık yüzde 37 oranında artırarak 7.000 adede çıkarmayı başardı. BharatBenz markasıyla Daimler, Hindistan’daki Chennai (Hindistan) tesisinden daha fazla pazar payı elde etmeyi ve ihracat merkezi yapmak istiyor.Ayrıca Daimler 2019’da Suudi Arabistan’a 500, Nijerya’ya 50,Fas’a 600 citaro teslim edilecek.

ECitaro’nun başarılı pazar girişi


Mercedes eCitaro ile, geçen yıl IAA2018 fuar’ında tanıttığı ecitaro ile, şehirlerde toplu taşıma için sıfır emisyonlu bir teklif sunuyor. Basın toplantısında Ecitaro üretimi ile alakalı eleştirilere yanıt veren ,Till Oberwörder : “Genel olarak, elektrikli otobüsler bugün kamu taşımacılığı şirketleri tarafından henüz yaygın olarak talep edilmiyor. Elektrikli tahrik ve gerekli altyapı planlanandan çok daha karmaşık, ancak talep giderek artmasına rağmen,üretimi taleplerin üzerinde karşılamaya çalışıyoruz. Ayrıca Isıtma veya iklimlendirme ile 170 kilometreye (önceden 110 ila 150 kilometre) yükseltmek için, şu anda mevcut olan 10 akü modülü yerine şimdi toplam 293 kWh kapasiteye sahip 12 modül sipariş edilebilir. Müşterilerden zaten siparişler var.”dedi.

Oberwörder,”ECitaro’nun solo araba olarak ilk elektrikli serisi, Hamburg ve Heidelberg’de birkaç haftadan beri düzenli olarak kullanılmaktadır.Gelecek haftalarda Almanya’da başka elektrikli otobüs teslimatları da bunları takip edecek, örneğin Berlin için 15 otobüs. Ayrıca, komşu Avrupa ülkelerinden, örneğin güneydoğu İsveç’ten gelen ilk ilk siparişlerde var” dedi Ve Almanya’daki teslimatlara paralel olarak, birkaç elektrikli eCitaro,Lüksemburg, İtalya, Fransa ve Polonya’da test edilecek.

eCitaro 400 Km Menzil’e Sahip Olacak.

Oberwörder, “Akü teknolojisinin gelişimi hızla ilerledikçe, eCitaro zaten gelecekteki akü teknolojisine geçmeyi planlıyor,” dedi Oberwörder, 2020’den itibaren gelecekteki katı hal pillerin isteğe bağlı kullanımı (LPM veya lityum polimer kimyası) özellikle daha dayanıklı olacak, ancak hızlı şarj olmayacaktır.Hessian tedarikçisi Akasol’un yeni nesil hızlı şarj NMC lityum-iyon pilleri ile 30 daha fazla kapasite imkanıda sunulacak. Ek olarak, 2022’den itibaren eCitaro’nun menzili, enerji üretimi için küçük bir yakıt hücresi genişletici tarafından menzili 400 kilometre daha arttırılacak ve aynı zamanda ecitaro körüklü modeli de satışa sunulacak.

Bununla birlikte, Till Oberwörder’e göre, Daimler ekibinin “Uzun yol otobüsleri ile ilgili olarak, gelecek için eletrikli otobüs projemiz yok yüksek verimli dizel motorları kullanmaya devam ediyoruz” dedi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı mercedes-benz-ecitaro-elektrobus-electric-bus-1-1024x512.png

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER