Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

DAF,Elektrikli Kamyon Montaj Tesisinin Açılışı Yaptı

DAF,Elektrikli Kamyon Montaj Tesisinin Açılışı Yaptı
24 Nisan 2023 - 17:41 'de eklendi ve 2981 kez görüntülendi.

DAF’ın elektrikli kamyonlar için tamamen yeni montaj tesisi,Hollanda Eindhoven kentinde Ekonomi ve İklim Bakanı Micky Adriaansens tarafından açıldı.

DAF‘ın elektrikli kamyonlar için tamamen yeni montaj tesisi, Hollanda Ekonomi ve İklim Bakanı Micky Adriaansens tarafından bugün resmen açıldı. Yeni tesis, DAF’ın Hollanda’nın Eindhoven kentindeki ana üretim merkezinde devreye alındı ve şirketin sürdürülebilir taşımacılık çözümleri sağlamadaki lider konumunun daha da geliştirilmesinde etkili olacak.

Yeni DAF Elektrikli Kamyon Montaj tesisi 5.000 m2’lik bir alanı kapsıyor ve akü paketlerinin hazırlanması için iki alt montaj hattının yanı sıra ön akü takımı, yüksek voltajlı bağlantı kutusu ve elektrikli yardımcı parçalardan oluşan Elektrikli Tahrik Modülü içeriyor. Bu temel bileşenler ve entegre dişli kutulu e-motor, yaklaşık 150 metre uzunluğundaki ana montaj hattında araca monte ediliyor.

Yeni nesil elektrikli kamyonlar                                                                            

DAF, DAF Elektrikli Kamyon Montaj tesisini en yeni nesil elektrikli kamyonlarının üretimi için kurdu. Yeni DAF XD ve XF Electric çeşitli konfigürasyonlarda mevcuttur.  Bunlar PACCAR e-Motorlar tarafından desteklenmektedir ve 2 ila 5 telli (210 ila 525 kWh) pil paketleri ile donatılmıştır. Modüler yaklaşım, kamyonların müşteri gereksinimlerine ve ihtiyaçlarına tam olarak uyarlanmasını sağlar. 500 kilometreye kadar tam elektrik menzilleri, rotaların dikkatli bir şekilde planlanması ve şarj edilmesiyle 1.000 ‘sıfır emisyon’ kilometreye ulaşılabilir hale getirilebilir. 350 kW’a kadar hızlı şarj ile pil paketleri, yalnızca 45 dakika içinde kapasitelerinin %80’ine kadar şarj edilebilir.

Kalite doğrulama kamyonlarının üretimi, yaz için planlanan bir dizi müşteri aracı üretimi ile başlamak üzeredir. DAF, tamamen elektrikli kamyonlara olan talebin artmasına paralel olarak üretimin yakın gelecekte yılda binlerce araca ulaşmasını bekliyor.

Bakan: ‘DAF Öncülük Ediyor’

Ekonomi ve İklim Politikası Bakanı Micky Adriaansens: “DAF, uzun yıllardır kamyon üretiminde lider bir oyuncu olmuştur ve şu anda elektrikli kamyonların geliştirilmesinde önemli ve yenilikçi bir rol oynamaktadır. Daha temiz ürünlere ve üretim yöntemlerine geçiş önemlidir. Sadece çevre için değil, aynı zamanda Hollanda’nın rekabet üstünlüğünü korumasını sağlamak için. Elektrikli kamyonlar için bu yeni fabrika, bu hedefin parlak bir örneğidir. “

DAF Trucks Başkanı Harald Seidel, “Yeni DAF Elektrikli Kamyon Montaj tesisinin devreye alınması, daha da temiz bir geleceğe giden yolda önemli bir kilometre taşını temsil ediyor” dedi. “Sıfır emisyonlu karayolu taşımacılığına geçişte müşterilerimizi desteklemek için, sınıfının lideri tam elektrikli araçlar sunmaktan daha ileri gidiyoruz. Kapsamlı paketimiz, çok çeşitli şarj çözümlerini, rotaların planlanması ve şarj etme konusunda tavsiyeleri ve sürücülerin araçlardan en iyi şekilde yararlanmaları için özel eğitim sağlanmasını içeriyor.”

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER