Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Büyük Usta 80 Yaşında

Büyük Usta 80 Yaşında
07 Eylül 2020 - 23:29 'de eklendi ve 1550 kez görüntülendi.

Yarım yüzyıldan fazladır dünya yollarında boy gösteren ve dünyanın ilk çift katlı yolcu otobüsü  Neoplan Skyliner’ı geliştiren büyük usta Konrad Auwarter’in 80’inci yaşını kutladı.

Neoplan’ın başarı hikayesinin altında yalnızca özel tasarımlar ve yenilikçi teknolojiler değil, aynı zamanda en başından beri markanın yanında yer alarak, olağanüstü katkılar yapan insanlar da önemli bir yer tutuyor. Ürettiği otobüsler, bugün dünyanın dört bir yanında yollarda olan Neoplan’ın geçmişten günümüze uzanan yolculuğunda en çok iz bırakan isimlerden biri de Konrad Auwarter. Otobüs konusunda benzersiz bir tutkuya sahip olan Konrad Auwarter, 85 yıl önce Gottlob Auwarter GmbH & Co. KG ismiyle Neoplan’ın temelini atan Gottlob Auwarter’in ikinci oğlu olarak, 1940 yılında Stuttgart’ta dünyaya geldi.

Otobüs Endüstrisinde Olağanüstü Bir Kişi” Neoplan Skyliner’ın Mimarı Konrad Auwarter 80 yaşında

1955’de aile işinde otomobil tamirci çırağı olarak işe başlayan Konrad Auwarter, daha sonra Hamburg’da Araç Gövde İnşası ve Otomotiv Tasarımı Mühendislik Yüksek Okulu’na gitti. Tarifeli sefer filosunun bir parçası olarak, çift katlı otobüs üzerine hazırladığı mezuniyet tezi, firmanın sonraki yıllarda üreteceği yaygın ve başarılı çift katlı otobüslerinin temelini oluşturdu. 1965 yılında, firmanın onarım departmanının başına geçen Konrad Auwarter, 1973’te ikinci Neoplan üretim fabrikasının yöneticisi oldu. Şirketin; dinamik ve heyecan verici tarihinde en çok iz bırakanlardan biri olan ve dünyanın ilk çift katlı yolcu otobüsü Neoplan Skyliner’ı geliştiren Konrad Auwarter, 24 Ağustos’ta 80’inci yaşına girdi.

İlk Neoplan’dan bugüne

Bugün, ileri teknoloji ve sıra dışı tasarımlarla ayrıcalıklı otobüsler üreten Neoplan’ın tarihinde çok önemli günler bulunuyor. Bunlardan ilk 1953’tür. 1935’te kurulan fabrikada üretilen Neoplan, ilk kez 1953 yılında yollara çıktı. Kendisini destekleyen gövdesiyle tamamen yeni bir tip otobüs tasarlayan şirketin kurucusu Gottlob Auwarter, bu yeni otobüsü de “Yeni Yolcu Taşıma Aracı” ya da “Yeni Plan” anlamına gelen Neoplan ismiyle pazarlamaya başladı. Firmanın tarihinin diğer önemli bir gün ise, 20 Haziran 2001’dir. Bu tarihte Gottlob Auwarter GmbH & Co KG şirketi, merkezi Münih’te olan MAN Nutzfahrzeuge AG tarafından devralındı. O tarihlerde de ürettiği modellerle otobüs üretiminde temel standartları belirleyen Neoplan’ın, rotası bu kez MAN ile birlikte gelecekteki daha büyük başarılara doğru çizildiği söylense de eskisi kadar başarılı olamadı. Günümüzde TourlinerCityliner ve Skyliner’dan oluşan model yelpazesiyle Neoplan markasının etkileyici tasarımları ve yenilikçi özellikleri olduğu söylense de eski ihtişamı yok artık.

Fatih Kocaoğlu
Magazinulaşım.Com

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER