Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Bozankaya’dan Almanya Hessen’e Elektrikli Otobüs

Bozankaya’dan Almanya Hessen’e Elektrikli Otobüs
09 Ekim 2018 - 17:27 'de eklendi ve 2462 kez görüntülendi.

 

Bozankaya’dan Almanya Hessen’e Elektrikli Otobüs

Elektrikli otomobiller ve kamyonların yaygınlaşmaya başladığı Almanya’da belediyeler de toplu taşımada elektrikli otobüsleri kullanmaya başladı.Fulda kent belediyesi dün bağlı olduğu Hessen Eyaleti’nin Türkiye’den ithal edilen Bozankaya üretimi Sileo marka ilk elektrikli belediye otobüsünü sefere koydu.İlk sefere ilgi yoğundu,ülke de Hamburg ve Berlin’deki bazı hatlarda da çeşitli markalara ait elektrikli otobüsler sefer yapıyor.

 

İlk yolcular arasında Hessen’in Ekonomik ve Ulaştırma Bakanı Tarık El-Vezir, Fulda Üniversitesi Başkanı Prof. Kerim Khakzar ve Fulda Belediye Başkanı Dag Wehner vardı.

 

Ulaştırma Bakanı Tarık  El-Wezir  ;

Sadece lk e-otobüs, iklim değişikliğini durdurmak için, etraftaki trafiği azaltamamız gerekiyor. Elektrikli otobüsler, buna katkı sağlıyor. “Ancak, özgür çevre koruma diye bir şey yok,bir dizel otobüsün maliyeti yaklaşık 300.000 Euro’dur biz çevreye katkı sağlamak için  elektirkli otobüs kullanacağız. Otobüsümüz Fulda’ya 700.000 €’ya mâl oldu.Hessen eyaleti 228.000 €’ katkıda bulundu” dedi

Fulda Üniversitesi Başkanı Prof. Kerim Khakzar ;

Fulda’nın üniversitesi bilimsel olarak Hessen’de ki bu pilot projeye eşlik ediyor. “Burada uygulanan bilim ve pratik arasındaki transfer için minnettarız. Umarım pilot hız kazandıracak ve tüm bölgeyi ve çevresini etkileyecek bir yatırım haline gelir ”dedi

Fulda’nın yeni elektrikli otobüsü, araç çatısında 2.4 ton ağırlığındaki 600 pil ile çalışıyor.400 kilometrelik bir menzili bulunuyor.

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER