Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

BMC’den Yüzde 100 Yerli Motor

BMC’den Yüzde 100 Yerli Motor
28 Ekim 2018 - 21:50 'de eklendi ve 2302 kez görüntülendi.

“Yüzde 100 Yerli Motor “

 

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak:”Yüzde 100’ü Türk mühendislerinin eseri olan 600 beygirlik motoru, geçen ay Teknik Üniversitesinin heyetinin önünde denedik ve çalıştı. Yani Fatih’in ‘Şahi’ topları kadar önemli bu. Yüzde 100’ü yerli Türk motorunun prototipini başardık””Projelendirdik, iddialıyız, yüzde 100 yerli Türk lokomotifini, hızlı tren lokomotifini biz yapacağız, BMC yapacak”

 

DENİZLİ (AA) – BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, yüzde 100 yerli motorun prototipini çalıştırmayı başardıklarını belirterek, “Yüzde 100’ü Türk mühendislerinin eseri olan 600 beygirlik motoru, geçen ay Teknik Üniversitesinin heyetinin önünde denedik ve çalıştı. Yani Fatih’in ‘Şahi’ topları kadar önemli bu. Yüzde 100’ü yerli Türk motorunun prototipini başardık. İnşallah Savunma Sanayii Başkanlığının bize verdiği süreden de 2 yıl önce tamamlayacağız.” dedi.

Denizli Sümer Mahallesi’nde Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi Tesislerinin Açılışı ve Yeni Otobüslerin Hizmete Giriş Töreni düzenlendi.

Törende konuşan BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, BMC’nin kendileri almadan 4 yıl kadar önce işletmecilerinin başka nedenlerden girdiği buhran dolayısıyla dağıldığını belirterek, “Orayı aldık ve ayağa kaldırmaya soyunduk. Bu şirket bugün 70 ürün üretiyor ve ordunun göz bebeği ürünler. ‘Kirpi’ bir dünya markası haline geldi. Ordunun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Onun yanında 13 ülkeye de ihracat yaptık. ‘Kirpi’nin yanında bir sürü kardeşi var, ‘Amazon’, ‘Vuran’, ‘Şahin’… 70 ürünümüz var. Bunlar savunma sanayisi alanında yaptığımız işler.” dedi.

“Milli motor, milli hızlı tren, milli tank ve milli otomobil. Bunlar da tamamlayıcı 4 rabiadır. İzin aldık, bunlarla uğraşıyoruz. Prototipini Otokar yapmıştı, ihaleye girdi 4 firma, seri üretim ihalesini en uygun fiyat, en erken ve en iyi kalitede BMC üstlendi. Bugün yarın inşallah eli kulağında, üretime başlayacağız ‘Altay’ tankını ve dünyanın en iyi tankını yapacağız. Şimdiden de zaten başka ülkelerden de siparişler gelmeye başladı çok şükür. Bunun yanında hızlı tren meselesi var. Dünyada imparatorluk yer değiştirecek, Asya Pasifik’e geçecek ve modern İpek Yolu inşa olacak. Sadece ülkemizin önümüzdeki 5 yılda hızlı trene ve metroya yapacağı yatırım, 30 milyar avro civarında. Şimdi biz bunları acenteliğe devam ederek niye yabancılara kaptıralım. Projelendirdik, iddialıyız, yüzde 100 yerli Türk lokomotifini, hızlı tren lokomotifini biz yapacağız, BMC yapacak.”

Tankın, uçağın, geminin yerli üretimle bağımsız olabilmesi için motorunun da yüzde 100 yerli olması gerektiğine işaret eden Sancak, “Onu Savunma Sanayii Başkanlığı ihale etti geçen yıl. O ihaleye 4-5 firma girdi. Onlar arasında en iyi teklifi biz verdik ve ihaleyi kazandık. Motoru yapacağız. Size müjde. Yüzde 100’ü Türk mühendislerinin eseri olan 600 beygirlik motoru, geçen ay Teknik Üniversitesinin heyetinin önünde denedik ve çalıştı. Yani Fatih’in ‘Şahi’ topları kadar önemli bu. Yüzde 100’ü yerli Türk motorunun prototipini başardık. İnşallah Savunma Sanayii Başkanlığının bize verdiği süreden de 2 yıl önce tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER