Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

9.200 Otobüsle 6.5 Milyon Yolcu Bayram Tatili Başladı

9.200 Otobüsle 6.5 Milyon Yolcu Bayram Tatili Başladı
06 Nisan 2024 - 12:20 'de eklendi ve 2005 kez görüntülendi.

İstanbul otogarı’nda bayram bereketi: Doluluk yüzde 90’a ulaştı

9 günlük bayram tatiline sayılı günler kala İstanbul Otogarı’nda hareketlilik başladı. Otobüslerde doluluk yüzde 90’a ulaştı.9 bin 200 otobüsle 6.5 milyon yolcunun seyahat etmesi bekleniyor.

Firmalar Ek Seferlere Başladı

9 günlük bayram tatili öncesinde Türkiye genelinde şehirlerarası otobüsler arefe gününe kadar doldu,firmalar yüzde 40 oranında ek sefer konuldu. Toplamda 6.5 milyon kişinin otobüsle seyahat edeceği tahmin ediliyor.

Şehirlerarası Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, seçim için memleketlerine gidenlerin bir bölümünün dönmediğini, bayramı da yapıp öyle geleceklerini belirtti; fındık ve çayı olanların da bayram nedeniyle gidip dönüşünü sonraya bırakacaklarını söyledi.

Anne baba ve büyüklerin ziyareti için memlekete giden çalışanlar, öğrencilerle birlikte 9 günde toplamda 6.5 milyon kişinin seyahat edeceğini ifade eden Yıldırım, İstanbul başta olmak üzere bazı emeklilerin hayat pahalılığı nedeniyle yılın 6 ayını, yeme içme daha ucuz olduğundan memleketlerinde geçirdiğine; bir bölümünün de evlerini kiraya verip memlekete göç ettiğine dikkat çekti ve şunları söyledi:

Biletlere Mecburi Zam

“4 ay önce Ulaştırma Bakanlığı’na bildirdiğimiz bilet fiyatları, yolcu azlığından yüzde 50 indirimli olarak uygulanıyordu. Bu süre içinde akaryakıt, işçilik, yedek parça, bakım, onarım maliyetleri arttığından bayram döneminde fiili indirimleri kaldırıp, üzerine yüzde 25-30 zam koymak zorunda kaldık. Dolayısıyla sanki bilet fiyatları yüzde 70-80 zamlanmış gibi oldu” dedi. Yeni tarifeye göre en uzak mesafe olarak İstanbul’dan Van’a otobüs bileti bin 800 lira, Trabzon ve Rize bin 400 lira.” oldu dedi.

Bakan Uraloğlu ; Fahiş Bilete Ceza

Ramazan Bayramı tatili döneminde oluşabilecek yolcu yoğunluğu nedeniyle vatandaşların otobüs bileti bulmada da sorun yaşamamaları için ek sefere izin verdiklerini ifade eden Bakan Uraloğlu, “Korsan taşımacılık yapan, sefer izni olmadan faaliyet gösteren, izinli olmayan yerlerde yolcu indiren veya bindiren ve fahiş fiyatlarla otobüs bileti kesen firmalara idari para cezası kesilecek” dedi.

 

 

SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER