Türkiye  Ticari Araçlar İhtisaslaşmış İnteraktif Haber /Truck Bus Turkey

Mercedes’ten Elektrikli Kamyon Süprizi

Mercedes’ten Elektrikli Kamyon Süprizi
01 Temmuz 2017 - 17:03 'de eklendi ve 3880 kez görüntülendi.
 

Elektrikli araçlar üzerine çalışmalar yürüten Mercedes Benz bir ilke imza attı. Alman otomotiv devi tamamen elektrikle çalışan dünyanın ilk kamyonunu üretti. Mercedes böylece elektrikli araç üreten diğer rakiplerini geride bıraktı.

Bildiğimiz üzere dünyaca ünlü otomotiv firmaları artık daha çevreci araçlar üretmek için kolları sıvadı. Bu amaçla elektrik, hibrit ve hidrojen gibi alternatif enerji kaynakları deneniyor. Almanya merkezli otomotiv devi Mercedes-Benz de bu doğrultuda tamamen elektrikle çalışan ilk kamyonu üretti.

eTruck isimli kamyon, elektrikli motora sahip olduğu için bildiğimiz dizel motorlu kamyonlara nazaran çok daha az ses çıkarıyor. Böylece gürültü kirliliğinin de bir nebze önüne geçilmiş oluyor.
Kamyonun teknik özelliklerine baktığımızda ise maksimum 26 ton yük kapasitesi ve 200 kilometre menzile sahip olduğunu görüyoruz. Elbette bu menzil ilk bakışta düşük gelebilir. Lakin günümüzde üretilen elektrikli otomobillerin de menzilleri (Tesla hariç) aşağı yukarı bu civarda. Bu nedenle bu kadar ağırlık taşıyabilen bir kamyonun bu menzile sahip olması hiç de şaşırtıcı değil.
E Truck her ne kadar yenilikçi bir kamyon olsa da, bu verilerle pratikte kullanılmaya elverişli görünmüyor. Hele uzun yolda elektrikli araçların bataryasının daha hızlı tükendiğini düşünürsek, 1000 kilometrelik şehirlerarası taşımacılıkta bu kamyonu 6-7 kere şarj etmek gerekecek. Bu da oldukça fazla zaman kaybı demek oluyor.

Diğer taraftan elektrikli araçlar sektöründe liderin Tesla Motors olduğunu biliyoruz. Zira ürettikleri araçlarla bunu kanıtladılar. Tesla yetkilikeri geçtiğimiz günlerde, taşımacılık sektörü için yarı elektrikli kamyon üretmeye hazırlandıklarını açıklamışlardı. Lakin eTruck ile Mercedes, bu alanda Tesla’nın önüne geçmiş oldu.
Magazin Ulaşım 2007-2016 ©
mercedes-benz-urban-etruck-640x427
 
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER